با گذشت هفتهها هنوز هم ژولیا پارسی و پسرش، ندا پروانی و همسرش و منیژه صدیقی از جمله زنان معترض در بازداشت طالبان بسر میبرند و از سرنوشتشان هنوز هم اطلاعی در دست نیست.
سازمان فریدم نو ویدیوی صحبتهای شمیلا توانا، یکی از همکاران ژولیا پارسی را در صفحۀ ایکس خود یا توییتر سابق نشر کرده که مدعی است، این زنان به جرم عدالت خواهی در زندان طالبان شکنجه میشوند.
شمیلا توانا در این ویدیو برای رهایی زنان خواستار فشارهای بینالمللی بر طالبان شده است:
"ما زنان معترض افغانستان از نهادهای بینالمللی، نهادهای حقوق بشری و کشورهای که واقعاً باورمند به ارزشهای حقوق بشری و انسانی هستند، توقع داریم که برای رهایی این سه تن از بانوان معترض بالای طالبان فشار بیاورند."
پریسا مبارز، یکی از اعضای جنبش خودجوش زنان مبارز افغانستان نیز میگوید که حکومت طالبان برای خاموش کردن صداهای دادخواهی، بانوان معترض را زندانی میکند:
"از دید طالبان خانم پارسی یک مجرم است اما از دید ما و مردم افغانستان خصوصاً زنان افغانستان خانم پارسی مجرم نیست یک خانم شجاع و یک خانمی است که در برابر بی عدالتی و محدودیت و مشکلات فعلی کشور مبارزه و ایستادگی می کند البته اعتراض در برابر بی عدالتی جرم نیست و یک شجاعت است."
لیدا یکی دیگر از اعضای جنبش خود جوش زنان افغانستان مدعی است که در کنار ژولیا پارسی، ندا پروانی و منیژه صدیقی، دو تن از زنان معترض دیگر نیز در بند حکومت طالبان اند. او به رادیوآزادی گفت:
"آنجا لت و کوب میکنند، بالایشان فشار وارد میکنند که تا با دیگر دوستانشان دسترسی پیدا کنند دختران دیگر را پیدا کنند، این یک نشانه است که بعد از این که ندا جان دستگیر شد ژولیایشان را دستگیر کردند بعد از دستگیری ژولیا منیژه جان را دستگیر کردند و بعد از او دو تن از همکارن دیگر دستگیر شدند."
خواستیم با نزدیکان و خانوادههای این بانوان معترض در بند هم صحبت کنیم، اما موفق نشدیم.
پیش از این یکی از بستگان ندا پروانی که نخواست نام و صدایش در گزارش نشر شود، به رادیوآزادی گفته بود که پروانی و شوهرش تا کنون در بازداشت بسر میبرند و تلاشهای آنها برای رهایی آنها بینتیجه بوده است.
بر اساس ادعای بستگان و همکاران زنان معترض در بند، افراد طالبان ندا پروانی، همسرش و فرزند چهار سالهاش را در 19 سپتامبر بازداشت کردند، بعداً ژولیا پارسی و پسر بزرگش و پس از آن منیژه صدیقی را نیز در کابل بازداشت کردند.
اما حکومت طالبان تا به حال به گونۀ رسمی بازداشت این زنان معترض را رد و یا تأیید نکرده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان و بلال کریمی معاونش تا زمان نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی در مورد سرنوشت و دلیل بازداشت و زندانی کردن زنان معترض پاسخ ندادند.
پس از بازداشت این بانوان یوناما با نشر گزارشی در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان از بازداشت ندا پروانی، ژولیا پارسی و شماری دیگر از فعالان و مدافعان حقوق بشر یاد کرد و گفت که آنها به دلایل نامعلومی از سوی طالبان بازداشت میشوند.
با آنکه بیشتر کشورها و سازمانهای حقوق بشری خواستار آزادی این زنان معترض شده اند، اما طالبان تا هنوز پاسخ به این خواستها ارائه نکرده است.