"آواز ما را به مقامات و به دنیا برسانید که وضعیت مهاجرین پیشاور بسیار خراب است."
امید سروری یک تن از مهاجرین افغان در پاکستان است.
او بعد از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان به پاکستان پناه برد تا راهی برای پناهندگی پیدا کند.
میگوید که ثبت کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان شده، اما همانند صدها هزار افغان دیگر در معرض خطر اخراج قرار دارد.
سروری به رادیو آزادی گفت:
"یکی وقت بسیار کم است، وقت کم برای ما دادند که هرچه عاجل باید پاکستان را ترک کنیم و برویم، در ضمن کسانی هستند که ما خود ما در امنیت و اردوی ملی اینجا آمدیم در دفتر یو ان اچ سی آر، خود را ثبت و راجستر کردیم بایومتریک شدیم، کیس نمبر داده برای ما بالاخره حالا در دفترشان مراجعه میکنیم هیچ سرنوشت ما معلوم نیست، فقط میگویند انتظار باشید."
حکومت پاکستان پیش از این اعلام کرده که مهاجرین غیرقانونی در این کشور از جمله بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار افغان فاقد سند اقامت باید تا پایان ماه اکتوبر پاکستان را ترک کنند.
علی رحیمی، دیگر افغان مهاجر در پیشاور پاکستان میگوید، هرچند برای افغانان مهاجر فقط ۱۵ روز از مهلت داده شده حکومت پاکستان باقی مانده، اما تاکنون هیچ نهاد و آدرسی به مشکل آنان رسیدگی نکرده است.
او به رادیو آزادی گفت:
"به دو بخش تقسیم کرد افغانان را، کسانی را که قبلاً کارت داده بود باز اعلان کرد که به آنها چیزی کار نداریم، فقط کسانی که از راه کویته آمده یا هیچ نوع اسناد ندارند تا ۱۵روز بعدی دیگه تاریخ اول وقت داده که از اینجا اخراج شوند بروند ور نه اینها را به زور اخراج میکنیم."
علی میگوید، در هفتۀ اخیر مهاجرین افغان در پیشاور دو مرتبه به دروازه دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر) در پاکستان رفته اند، اما هیچ پاسخی جز منتظر بودن برای رسیدگی به پروندههایشان و حل چالش کنونیشان دریافت نکردند.
این در حالی است که کمیساری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ناوقت روز شنبه با نشر اعلامیهای در حساب ایکس خود از حکومت پاکستان خواسته که به حمایت از مهاجرین افغانی که به حفاظت ضرورت دارند و به این کشور پناه آورده اند، ادامه دهد.
Your browser doesn’t support HTML5
در این اعلامیه آمده است که روند اخراج پناهجویان افغان از پاکستان باید داوطلبانه باشد.
در این اعلامیه همچنان از مهاجرین افغان خواسته شده کسانی که کارتهای PRO و ACC دارند، برای اخراج نشدن همیشه این کارتها را همراه داشته باشند و از آن کاپی نیز برای حمایتهای بعدی داشته باشند.
اعلامیه میافزاید، پاکستان دارندگان کارتهای PRO و ACC را اخراج نمیکند.
اما پیش از این برخی از مهاجرین افغان در پاکستان و منزه کاکر، وکیل مدافع زندانیان افغان در پشاور ادعا کرده بود که برخی افغانان با وجود داشتن کارتهای مهاجرت و دیگر اسناد اقامت از سوی پولیس پاکستان بازداشت شده اند.
به تازگی هم سرفراز بوگتی، سرپرست وزارت داخلۀ حکومت موقت پاکستان روز جمعه گفته بود که در اجرای طرح اخراج مهاجرین غیرقانونی از جمله افغانان فاقد سند از پاکستان هیچ سازشی در کار نیست.
شمار زیادی از افغانان پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان راه مهاجرت به کشورهای متعدد از جمله پاکستان و ایران را در پیش گرفتند که اکنون اخراج اجباری از این دو کشور مهاجرین افغان را که با برگشتشان با خطرات احتمالی مواجه خواهند شد، بیشتر نگران کرده است.
پیش از این در برخی مناطق ایران، مردم با خشونت و تهدید از افغانان خواستند کشورشان را ترک کنند، اما پولیس ایران از بازداشت عاملان برخی از این رویدادها نیز خبر داده است.