لاتین تایمز
نشریه آنلاین لاتین تایمز که به زبانهای اسپانیایی و انگلیسی نشرات دارد، به محدودیت تازه وضع شده بر سالونهای آرایش زنان از سوی طالبان در افغانستان توجه کرده.
لاتین تایمز از قول سخنگوی ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر طالبان نوشته که به آرایشگاههای زنان در افغانستان یک ماه وقت داده شده تا سالونهایشان را مسدود کنند، در غیر آن آرایشگاههای آنها مسدود خواهد شد.
خبرگزاری فرانسپرس از قول محمد صادق عاکف مهاجر سخنگوی این ادارۀ طالبان در مورد دلیل مسدود ساختن آرایشگاههای زنان مینویسد که گفته "زمانیکه همۀ آرایشگاهها بسته شدند، طالبان دلیل آن را با رسانهها شریک خواهد ساخت."
طالبان گفته اند که در چارچوب عنعنات افغانستان و شریعت اسلام به حقوق زنان ارج میگذارند.
اما به نوشته لاتین تایمز بعد از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، حقوق و آزادیهای زنان با فرسایش تدریجی مواجه شده است. بعد از آنکه طالبان دروازههای مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بستند، به مسدود کردن حمامهای زنانه و پارکها به روی زنان اقدام کردند، کار زنان را در بیشتر ادارات دولتی و تمامی موسسات غیر دولتی ممنوع کردند، و از ورزش زنان و دختران جلوگیری کردند.
طالبان زنان را مجبور ساخته اند که حجاب اجباری را مراعات کنند و هنگام سفر بیشتر از ۷۲ کیلومتر با یکی از اقارب مرد، همراه باشند.
بستن سالونهای زیبایی زنان یکی از اقداماتی است که طالبان قبلاً در دوران حکومت قبلی خود در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ وضع کرده بودند که پس از حمله ایالات متحدۀ امریکا بر افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی این سالونها اجازه بازگشایی یافتند.
فوربس
مجلۀ امریکایی فوربس هم به یکی از محدودیتهای وضع شده دیگر از سوی طالبان بر زنان در افغانستان پرداخته است.
در مطلب آمده که پس از تسلط دوبارۀ طالبان، اکثر اعضای تیم نوپای کریکت زنان افغانستان به خارج از این کشور فرار کردند، و کریکت زنان هم ممنوع شد.
مجلۀ فوربس می افزاید که یک گروه کاری شورای بینالمللی کریکت به رهبری عمران خواجه، مدیر سابقه دار این بورد، در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی ایجاد شد و وظیفه بررسی وضعیت ورزش کریکت در افغانستان را بر عهده داشت.
عمران خواجه، چندین بار با روسای کریکت بورد افغانستان و مقامات طالبان ملاقات کرده و به گفته منابع، بعید به نظر میرسد که این گروه کاری در نشستهای آتی شورای بین المللی کریکت (ICC) در شهر دوربان در افریقای جنوبی، بتواند که اطلاعات تازهای را در مورد وضعیت کریکت زنان در افغانستان، ارائه کند.
به نوشتۀ فوربس، اما کریکت افغانستان تحریم نخواهد شد، زیرا بعید به نظر میرسد که کریکت زنان تحت حاکمیت طالبان در افغانستان، از سر گرفته شود.
یک منبع آگاه به نویسنده مطلب گفته که کریکت بورد افغانستان کاری را نمیتواند انجام دهد، چون که به گفته او، موضوع حضور زنان در این رشته ورزشی در دست آنها نیست.