یونیسف به خاطر آینده مبهم صد ها هزار دانش آموز صنوف محلی افغانستان ابراز نگرانی کرد

شماری از کودکان که در ولایت کندهار در صنوف محلی به حمایت یونیسف تنظیم شده اند

صندوق حمایت از کودکان ملل متحد ( یونیسف) می گوید که حکومت طالبان ممکن است سازمانهای غیردولتی بین المللی را از ارائه آموزش به کودکانِ خارج از مکتب در افغانستان منع کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز ، یونیسف به روز پنجشنبه گفت که این اقدام ، آموزش پنجصد هزار دختر و پسر را در معرض خطر قرار می دهد.

این نهاد ملل متحد گفته است که در حال جمع آوری اطلاعات بیشتر در مورد گزارش هایی است که گفته می شود مقام های طالبان نمی خواهند سازمان های خارجی مستقیماً در بخش آموزش دخیل باشند.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در آگست سال ۲۰۲۱ ، دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند. طالبان سپس پوهنتون ها را نیز به روی دختران بستند.

یونیسف در بیانیه ای گفت که این نهاد عمیقاً نگران گزارشهایی است که نشان میدهد اگر سازمانهای بین المللی غیردولتی دیگر در زمینۀ آموزش اجازه فعالیت نداشته باشند، ممکن است بیش از ۵۰۰ هزار کودک از جمله بیش از ۳۰۰ هزار دختر در افغانستان از آموزش محروم شوند.

به صد ها تن از کودکان در ولایات جنوب افغانستان در صنف های محلی تنظیم شده بودند که در ماه های اخیر این روند حداقل در ولایات کندهار و هلمند متوقف شده است

در ادامه گفته شده که یونیسف به دنبال درک بهتر این دستور است اما به گفتهٔ این نهاد، رهبران طالبان تاحال به گونهٔ علنی در مورد آن چیزی نگفته اند.

سارا سیرت: کا شکی این تصمیم ها عادلانه باشد، بسیار تصمیم های شرم آور مثل ممانعت های که آنها تا امر ثانی داشتند

سارات سیرت فعال حقوق بشر می گوید که طالبان تلاش می کنند که همه فرصت های آموزشی را از مردم بگیرند.

«کاشکی این تصمیم ها عادلانه باشد، بسیار تصمیم های شرم آور مثل ممانعت های که آنها تا امر ثانی داشتند و یک باری دیگر نشان دهندۀ این است که حتی کوچکترین روزنۀ که برای آموزش و پرورش در کشور است از طرف نهاد های دیگر از طرف سازمان های که در جهان متعهد به رساندن تعلیم و تربیه هستند جلو اش را می گیرند و آنها را دلسرد می سازند و کار شان را در افغانستان متوقف می کنند.»

یونیسف در همکاری با ۱۵ سازمان غیر حکومتی افغان و ۱۲ سازمان بین المللی ۲۱ هزار صنف آموزشی محلی را از طریق "برنامه آموزش مبتنی بر جامعه" در دورافتاده ترین و فقیرترین مناطق افغانستان تمویل میکند.

شماری از نهاد های غیر دولتی افغان نیز در زمینه آموزش دختران و پسران در مناطق دور افتاده فعالیت داشته اند اما طالبان در برخی موارد مانع اجرای این برنامه ها شده اند


این صنوف معمولاً در ساختمانها یا خانه های محلی در مناطقی که هیچ مکتب وجود ندارد، ایجاد شده و به کودکان طبق نصاب تعلیمی افغانستان توسط معلمان افغان تدریس می شود.

بر اساس دستور العملی گزارش شده ، این صنفوف به گروه های امداد رسان داخلی واگذار خواهند شد.

در گزارش رویترز آمده که وزارت معارف طالبان به روز یکشنبه در تویتی گفت که این تصمیم پس از دیدار ملا هبت الله آخندزاده رهبر طالبان با مقام های معارف ولایات در قندهار گرفته شده است.

طالبان به تکرار گفته اند که با مساعد شدن شرایط از جمله رفع مشکل کمبود بودجه و وارد شدن تغییر در نصاب آموزشی مکاتب متوسطه و لیسۀ دخترانه را دوباره باز خواهند کرد اما آنها در این خصوص هنوز اقدامی نکرده اند.