فقر و تنگدستی در افغانستان؛ سازمان ملل: تعداد گرسنه‌ها و نیازمندان افزایش یافته است

زنان و کودکان فقیر در مقابل یک نانوایی در کابل

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد یکبار دیگر نسبت به افزایش گرسنگی در افغانستان ابراز نگرانی عمیق کرده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد ( اوچا) هم به روز سه شنبه اعلام کرد که شمار نیازمندان در افغانستان به 28 میلیون و هشتصد هزار نفر افزایش یافته است.

این رقم در افغانستان در حالی افزایش یافته که نیازمندان در این کشور می گویند که حتی مجبور به گدایی می شوند اما اکثر اوقات دست خالی به خانه برمیگردند.

یک خانم افغان که نمی خواهد نامش گرفته شود به رادیو آزادی گفت که سابق در یکی از دفاتر دولتی کارمند بود و معاش داشت اما اکنون که شوهرش در بستر مریضی است و معاش ندارد در وضعیت بسیار بد اقتصادی قرار دارد:

" شوهرم بیچاره شکر دارد و پنجه پایش قطع شده در بستر مریضی در خانه است و حتی پول دارو اشرا نداریم، بسیاری مردم مانند ما دست به گدایی زده اند که یک لقمه نان به اطفال شان فراهم کنند مه هم در برخی خانه ها برای کار و کالا شویی اگر باشد میروم و دو صد یا سه صد افغانی میدهند اما چاره ما نمی شود حدود دو سال میشود معاش نگرفته ایم."

بسیاری از افراد به ویژه نسل جوان در افغانستان در نتیجه تحولات نزدیک به دوسال گذشته کار های خود را از دست داده و در صف افراد فقیر و نیازمند قرار گرفته اند

اتحادیه ملی کارگران افغانستان می گوید که پس از برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۲، ۹۷ درصد شهروندان این کشور زیر خط فقر به سر میبرند و بسیاری از مردم شغل شانرا از دست داده اند.

سازمان ملل برای توزیع مواد غذایی در افغانستان امسال به حدود یک ملیارد دالر ضرورت دارد


وحید الله امانی سخنگوی برنامه جهانی غذا در افغانستان به رادیو آزادی گفت که برای رساندن کمک های غذایی تا پایان سال جاری نزدیک به یک ملیارد دالر امریکایی نیاز دارند:

" در حال حاضر بیش از پانزده میلیون نفر در افغانستان با نا امنی غذایی رو به رو اند هدف از برنامه جهانی غذا ارائه کمک های غذایی به مردم افغانستان تا حد امکان است. برنامه جهانی غذا در سال جاری با کاهش شدید بودیجه مواجه است. ما به ۹۰۰ میلیون دالر نیاز فوری داریم تا بتوانیم برنامه های خود را تا پایان سال ۲۰۲۳ برای رساندن کمک های غذایی به نیازمندان انجام بدهیم."

برنامه جهانی غذا می گوید که اگر این مقدار بودیجه تامین نشود شمار نیازمندان در افغانستان افزایش خواهد یافت و وضعیت بشری دشوارتر خواهد شد.

ملل متحد گفته که امسال بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

ممنوعیت کار زنان در سازمان های غیردولتی و سازمان ملل از سوی طالبان٬ بر رساندن کمک های بشردوستانه تاثیر گذاشته است.