وزیر خارجه پاکستان در توییتر نوشته که با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان دیروز یکشنبه روی مسائل امنیتی، تجارتی و اتصال منطقهیی گفتگو کرده است.
این سفر متقی روز جمعه آغاز و تا امروز دوشنبه دوام میکند.
آقای زرداری در توییتی که در صفحه رسمی وزارت امور خارجه پاکستان منتشر شده، در باره این دیدار گفته که خوشحال است که میزبان امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان در مقر وزارت خارجه پاکستان است.
او نوشته که گفتگوهای جامع دارای اهمیت دوجانبه، از جمله مسائل امنیتی، تجارتی و اتصال منطقهیی، انجام شده است.
زرداری در این توییتش افزوده که اسلام آباد متعهد به تقویت روابط دوجانبه بر بنیاد همکاری، اعتماد و احترام است.
حافظ ضیاء احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه حکومت طالبان دیروز یکشنبه در توییترش نوشته: "وزرای خارجه دو کشور در این نشست دوجانبه در مورد ابعاد سیاسی، اقتصادی و تجارتی افغانستان و پاکستان به ویژه روابط ترانزیتی و ایجاد تسهیلات لازم در این حوزه ها بحث و تبادل نظر کردند."
اما هر دو طرف در باره اینکه آیا توافقی بین دو کشور حاصل شده است یا نه، جزئیاتی ارائه نکرده اند.
امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان، پیش از این، دیداری جداگانه با وزیر امور خارجه چین و نشست سه جانبه با وزرای امور خارجه پاکستان و چین داشته است.
بیشتر در این باره: پایان دیدار سه جانبه در اسلام آباد؛ امیر خان متقی از چین و پاکستان پیام تازه دریافت کرداو علاوه بر حضور در این نشست ها، با جنرال عاصم منیر لوی درستیز اردوی پاکستان هم دیدار کرد.
حافظ ضیاء احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان گفت که در دیدار ها، تحولات افغانستان و بسیاری از مسائل روابط دوجانبه افغانستان و پاکستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ضمناً، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان روز شنبه با رهبران احزاب مختلف سیاسی و مذهبی پاکستان ملاقات کرد.
شفیق همدرد، تحلیلگر سیاسی افغان میگوید که در چهار دهه گذشته، احزاب سیاسی، قومی و مذهبی پاکستان همواره در مورد مسائل مربوط به افغانستان با یکدیگر اختلاف نظر داشته اند و اندک دیده شده که آنها به دور یک میز بنشینند.
او در باره نفوذ اردو بر این احزاب گفت: "این احزاب که تا حدی قومی و مذهبی گقته میشوند، در یک صف آوردن، فکر میکنم که ثابت میشود که آی اس آی پاکستان و ارتش پاکستان نفوذ خیلی گسترده بالای این احزاب دارد. به خاطریکه در ۴۴ سال گذشته که در افغانستان انقلاب شد، از آن زمان به بعد، موقف این احزاب در برابر افغانستان، مختلف بود."
بیشتر در این باره: آیا احزاب پاکستان قادر به موقفگیری مستقلانه در قبال مسائل افغانستان اند؟امیرخان متقی در این دیدار، با مولانا فضل الرحمن، موسس حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان که اکنون ریاست ائتلاف مشترک مخالفان موسوم به PDM را بر عهده دارد، محمود خان اچکزی، رئیس حزب عوامی ملی پختونخوا، سراج الحق رهبر حزب جماعت اسلامی پاکستان و ولی خان رهبر حزب عوامی ملی برای ایالت پختونخوا، ملاقات کرد.
آقای متقی در حالی به پاکستان سفر میکند که روابط میان کابل و اسلام آباد از زمان حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان تیره به نظر میرسد.
اسلام آباد بار ها از حکومت سرپرست طالبان خواسته که به جنگجویان گروه تحریک طالبان پاکستان اجازه ندهد که از افغانستان بر پاکستان حمله کنند، ادعایی که حکومت طالبان همیشه آن را رد کرده است.
طالبان میگویند که به کسی و یا گروه اجازه داده نمیشود که از خاک افغانستان دیگر کشورها را تهدید کند.
بر اساس گزارشها، کمیته تحریم سازمان ملل متحد بنابر درخواست نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل متحد، به امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان اجازه سفر به اسلام آباد را داده است.