هیدربار، معاون امور بخش زنان دیدبان حقوق بشر میگوید که برای برداشتن محدودیتها بر زنان و دختران افغان، به تدابیر شدید ضد طالبان نیاز است.
او شام دیروز یکشنبه در پیامی به رادیو آزادی گفت که جامعه جهانی باید با اتخاذ برخی اقدامها همچو وضع تحریم سفر بر طالبان، فشارها بر آنها را افزایش دهد.
خانم بار همچنان افزود که جامعه بینالمللی برای پیامدهای قانونی و دیپلماتیک به هدف اپارتاید جنسیتی، میکانیزم ایجاد کند.
این در حالیست که دیروز یکشنبه تعدادی از زنان و دختران در کابل برای بدست آوردن حق آموزش و کار به سرکها برآمده و شعارهای آزادی سر دادند.
بر اساس گزارشها بیش از ۲۰ زن در این تجمع اعتراضی شرکت کرده بودند که توسط شبکه مشارکت سیاسی زنان برگزار شده بود.
Your browser doesn’t support HTML5
اعتراضات از منطقه پل سرخ کابل آغاز شد، اما پیش از رسیدن به هدف در مقابل مکتب آصف مایل، با خشونت از سوی طالبان رو به رو شده، پراگنده ساخته شد.
تعدادی از زنان معترض همچنین مدعی شدند که سه تن از اشتراک کنندگان به نامهای رقیه ساعی، ملالی هاشمی و فاطمه محمدی توسط طالبان بازداشت شده اند.
اما سخنگویان طالبان تا اکنون در مورد این ادعا چیزی نگفته اند.
پیش از این هم، مقامهای طالبان در بسیاری از چنین موارد سکوت اختیار کرده اند.
هیدربار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر در ادامه پیام خود به رادیو آزادی همچنان گفت که اکنون زمان پایان دادن آن تفکر جادویی فرا رسیده که دیپلماتها از چند ماه پیش امیدوار بودند تا طالبان را به ملایمت متقاعد کنند که به حقوق زنان و دختران احترام بگذارند.
با وجود واکنش شدید جامعه بینالمللی نسبت به منع آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از سوی طالبان، این دومین سال متواتر است که آنها به مکتب نمیروند.
در این حال مسئول بخش زنان سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید که این اقدام طالبان رویا و امید میلیونها دختر را از بین برده و افغانستان را در معرض فقر و صدماتی بیشتر قرار میدهد.
اما یگانه اقدام به خاطر منع آموزش دختران در افغانستان، اقدام اتحادیه اروپا علیه طالبان بود.
این اتحادیه در ۸ مارچ روز جهانی زن بر دو مقام طالبان، ندا محمد ندیم سرپرست وزارت تحصیلات عالی و محمد خالد حنفی سرپرست وزارت امر بالمعرف و نهی المنکر طالبان محدودیت وضع کرد.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب منع شده اند. در ماه دسامبر سال گذشته حکومت طالبان دروازه پوهنتونها را نیز به روی دانشجویان دختر و زن بسته کرد.
علاوه بر این، طالبان زنان را از کار در سازمانهای غیر دولتی، رفتن به پارکها، محلات تفریحی و حمامها منع کرده و زنان همچنان بدون محرم اجازه سفر ندارند.