روزنامۀ اندیپندنت چاپ بریتانیا مطلبی را در مورد ادامۀ منع آموزش متوسطه و عالی دختران در افغانستان منتشر کرده است.
روزنامه مینویسد که یک مقام طالبان در بارۀ احتمال بازگشایی مکتبها و پوهنتونها به روی دختران ابراز خوشبینی کرده و گفته است که این کار پس از نهایی شدن نصاب آموزشی صورت خواهد گرفت.
عزیز الله عمر ، قوماندان امنیۀ طالبان در پروان در مصاحبه با طلوع نیوز به تازگی گفته است که یگانه مشکل در برابر از سرگیری آموزش دختران در نصاب آموزشی است.
او که با شماری از مقامهای دیگر طالبان اخیراً با ملاهبت الله آخندزاده رهبر طالبان در قندهار دیدار کرده است گفته که یک کمیته برای اصلاح نصاب ایجاد شده است.
پیش از این، طالبان به تکرار وعده کرده بودند که مکتبهای متوسطه و لیسۀ دخترانه بعد از تکمیل شدن طرزالعمل، دوباره گشوده خواهند شد؛ اما هنوز این کار انجام نشده.
طالبان در اواخر ماه دسمبر سال گذشته، پوهنتونها را نیز به روی دختران در افغانستان بسته کردند.
روزنامه در بخشی از مطلب به اظهارات سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر اشاره کرده که گفته است، تحریم بر آموزش دختران دائمی نخواهد بود و با فراهم شدن شرایط، دختران میتوانند که به آموزش و تحصیل ادامه دهند.
اما شماری از فعالان حقوق زن میگویند که طالبان بهانه جویی میکنند و در حقیقت نمیخواهند که دختران به مکاتب و پوهنتونها باز گردند.
نشریۀ آنلاین پرنت چاپ هند در مطلبی به نگرانی دیدبان حقوق بشر در خصوص محدودیت بر آموزش دختران در افغانستان اشاره کرده است.
در آغاز مطلب آمده که این نهاد در گزارش تازهاش از طالبان بار دیگر خواسته که این محدودیتها را بردارند و مکاتب و پوهنتونها را به روی دختران بگشایند.
در گزارش گفته شده که افغانستان یگانه کشوری در جهان است که در آن دانش آموزان دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب منع شده اند.
دیدبان حقوق بشر در مورد تاثیر منفی تبعیض جنسیتی طالبان بر آیندۀ زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
در یک بخشی از مطلب روزنامه آمده که طالبان قبلاً وعده کرده بودند که حقوق همه به شمول زنان و دختران را رعایت میکنند.
در مطلب به ادامۀ ممنوعیت بر کار زنان در موسسات داخلی و خارجی غیر دولتی در افغانستان نیز اشاره شده که واکنش هایی تندی را در داخل و بیرون این کشور به دنبال داشته است.
روزنامۀ هندی پرنت میافزاید که افغانستان بالاترین میزان بیسوادی را در جهان دارد، کشوری که بر اساس ارزیابی دیدبان حقوق بشر با آیندۀ تاریک رو به رو است.
این نهاد گفته که بدون دختران و زنان تحصیل کرده، هیچ کشوری آیندۀ خوشحال نخواهد داشت.