آنالینا بایربوک وزیر امور خارجه جرمنی می گوید که علیه کسانی در رژیم طالبان تعزیرات وضع می کند که تلاش می کنند حقوق زنان در افغانستان را، نقض کنند.
محروم کردن زنان و دختران افغان از کار و آموزش و همچنان تحصیل در افغانستان از سوی طالبان موضوع است که آنالینا بایربوک وزیر امور خارجه جرمنی خشم خود را نسبت به آن ابراز کرد و متخلفان آن در افغانستان را به عواقب جدی آن تهدید نمود.
خانم بایربوک که به روز دوشنبه در پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان به ویژه حقوق زنان افغان سخنرانی می کرد گفت:
«آنچه ما شاهد آن هستیم وحشیانه ترین وسیستماتیک ترین نقض حقوق بشر است که در افغانستان علیه زنان می توان تصور کرد. این اقدامات باید عواقبی داشته باشد، به همین دلیل است که ما در اتحادیه اروپایی با وضع تعزیرات شدید علیه کسانی در رژیم طالبان فشار می آوریم که مسئول این نقض آشکار حقوق زنان اند.»
حدود ۵۳۰ روز از بسته شدن مکاتب بالاتر از صنوف ششم در افغانستان می گذرد.
طالبان همچنان از دسیمبر پارسال دختران و زنان را از تحصیل در پوهنتونها و کار در سازمان های غیر دولتی منع کردند.
این اقدام باعث شد که بسیاری از سازمان های کمک رسان خارجی و بین المللی فعالیت های خود را در افغانستان متوقف کنند.
در اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل از شجاعت زنان ایران نیز ستایش به عمل آمد
وزیر امور خارجه جرمنی با اشاره به این موضوع گفت که کشورش همچنان حاضر است به نیازمندان افغان کمک های لازم را ارائه کند.
«ما اطمینان میدهیم که به کمک های خود با همه افغانهایی ادامه میدهیم که به آب، غذا و دوا نیاز دارند. همزمان به کمک با آنانی مایل نیستیم که با برکنار کردن زنان، حقوق آنها را زیر پا می گذارند.»
همزمان، آنکین هوتفلت وزیر امور خارجه ناروی نیز حمایت کشورش را از زنان افغان وایرانی اعلام کرد.
در این میان انتونیو گوترش، منشی عمومی سازمان ملل متحد در باره اهمیت حقوق بشر در سراسر جهان سخن گفت و در بخشی از سخنان خود به گزارش های نگران کننده در مورد وضعیت حقوق بشر در برخی کشورها از جمله افغانستان اشاره کرد.
طالبان که درماه آگست سال ۲۰۲۱ در افغانستان به قدرت رسیدند، ابتدا وعده دادند که حقوق زنان را در چارچوب شریعت اسلامی تضمین میکنند و سخنگویان آنها گفتند که روی روش هایی سرگرم کار اند تا زمینه را برای کار و تحصیل زنان فراهم کنند.
اما با وجود فشارهای مداوم جامعه جهانی، طالبان روز به روز برمحدودیت ها بر مردم افغانستان افزوده و تاکنون هیچ اقدام عملی برای رفع محدودیت های آموزش ، تحصیل و کار زنان انجام نداده اند.