سفارت افغانستان در تهران٬ رسمأ به طالبان تحویل داده می‌شود

سفارت افغانستان در تهران

با گذشت چند روز از بالا گرفتن خبر ها در مورد تسلیم دهی سفارت افغانستان در تهران به نماینده های طالبان، انتظار می رود دیپلومات های حکومت پیشین افغانستان این سفارت را فردا ترک کنند.

حامد رهگذر یک دیپلومات افغان در تهران به رادیو آزادی گفت که ایران از آنها درخواست کرد که این سفارت را به طالبان بسپارند.

" قرار است که ما روز یکشنبه، دروازه سفارت را ببندیم. کلید را به وزارت خارجه ایران خواهیم سپرد. موتر های که در سفارت است، از تمام اجناس فلمبرداری کردیم و آنها را به وزارت خارجه ایران تحویل خواهیم داد."

آقای رهگذر همچنان افزود که با تحویل دهی سفارت افغانستان از جانب ایران به طالبان، مشکل افغان ها بیشتر خواهد شد، به ویژه به باور او، نظامیان حکومت گذشته که در ایران زنده گی می کنند.

تعدادی از افغانهای که در جریان یک و نیم سال گذشته به ایران مهاجر شده اند


این دیپلومات افغان همچنان گفت که مشکل دانشجویان و شاگردان به ویژه دختران که به دنبال حاکمیت دو باره طالبان در تابستان سال ۲۰۲۱ از افغانستان به ایران رفته اند، خیلی افزایش خواهد یافت.

او تاکید کرد که دیپلومات های افغان در تهران مخالف سپردن این سفارت به طالبان بوده اند و به گفته خود شان، در برابر این تصمیم مقاومت کرده اند.

تاکنون روشن نیست که طالبان چی کسی را به عنوان سفیر به تهران می فرستند

طالبان تا اکنون نگفته اند که کی را به عنوان سرپرست سفارت و کی ها را به عنوان نماینده های حکومت شان به تهران خواهند فرستاد.

همزمان با این، شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان گفته که اقدام ایران خلاف عرف دپلوماتیک است.

این شورا در اعلامیه اش از ایران خواسته تا در تصمیمش در مورد تسلیم دهی سفارت افغانستان تجدید نظر کند.

همزمان با این رسانه ها از آغاز گفتگو ها در مورد تسلیم دهی سفارت افغانستان در ترکیه، به نماینده های طالبان خبر می دهند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در پیامی به رادیو آزادی ادعا کرد که سفارت افغانستان در انقره، در کنترول آنهاست.

" در سفارت ترکیه، امارت اسلامی افغانستان است. رامین صاحب در آنجا سفیر قبلی بود و سفیر امارت هم است. به فعالیت هایش ادامه می دهد. تنها در قونسلگری در استانبول سوء تفاهم وجود داشت که انشالله رفع می شود."

مجاهد در مورد جزئیات بیشتر نداد و نگفت که هدفش از سوء تفاهم چی بوده.

سفارت افغانستان در انقره، این ادعای ذبیح الله مجاهد را تائید یا رد نکرد. اما یک منبع در این سفارت که خواسته نامش گرفته نشود، به رادیو آزادی گفت که در حال حاضر وظایف شان در سه محور می چرخد، ارائه خدمات، جلب کمک ها برای افغانستان و حمایت از تلاش های صلح در اینکشور.

بحث در مورد سفارت های افغانستان در انقره و تهران در حالی گرم شده که ایران و ترکیه گفته اند، تعامل با طالبان به معنای به رسمیت شناختن حکومت آنها نیست.

با گذشت بیش از یک و نیم سال از حاکمیت دو باره طالبان، هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشناخته. اما در سفارت افغانستان در برخی کشور ها از جمله پاکستان و روسیه نماینده های طالبان حضور دارند.