روزنامه هندو به موضوع تهدید گروههای تروریستی از خاک افغانستان پرداخته و براساس گزارش تازه سازمان ملل متحد نوشته است که افغانستان هنوز منبع اصلی تهدید تروریستی برای آسیای مرکزی و جنوب آسیا است.
نویسنده مطلب به این باور است که گروههای مانند شاخه ولایت خراسان داعش، شبکه القاعده و تحریک طالبان پاکستان به دلیل نبود استراتیژی امنیتی موثر طالبان، از آزادی گسترده در افغانستان برخوردار اند.
در ادامه آمده که شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش از گروههای رقیب مهم طالبان به شمار میرود.
به نوشته روزنامه هندو، هدف اصلی جنگجویان وابسته به داعش این است که نشان دهند طالبان نمیتوانند امنیت افغانستان را تامین کنند و با حمله به نمایندگیهای دیپلماتیک این گروه میخواهد رابطه طالبان و کشورهای منطقه را تضعیف کند.
روزنامه همچنان نوشته که کشورهای منطقه تخمین زده اند که در حال حاضر بین هزار تا سه هزار شبه نظامی داعش در افغانستان فعال اند که از این میان حدود دوصد تن آنها از آسیای میانه اند.
اما خبرگزاری تاس روسیه به نقل از انتاتولی سیدیووف رئیس ستاد مشترک پیمان امنیت دسته جمعی روز سه شنبه در کنفرانس خبری گفته که شماری نیروهای داعش در افغانستان به شش هزار نفر رسیده که بیش از چهار هزار آن در نزدیکی مرز با تاجیکستان متمرکز شده اند.
برخی از تحلیلگران امریکایی پیش از این گفته بودند که روسیه در مورد شمار نیروهای داعش در افغانستان بزرگ نمایی میکند.
روزنامه هندو در ادامه از فعالیت گروه تحریک طالبان پاکستان هم نوشته که این گروه در ماههای نخست آتشبس به میانجیگری حکومت طالبان در افغانستان، حضور خود را تقویت بخشیده و حملاتش را بر پاکستان افزایش داده است.
روزنامه در حالی به فعالیت گسترده تحریک طالبان پاکستان در افغانستان اشاره کرده که بارها تاکید کرده که به هیچ گروه اجازه نمیدهند که به کشورهای دیگر از خاک افغانستان تهدید ایجاد کنند.
نشریه ریلیف وب نوشته که حدود دو ماه میگذرد که طالبان فرمان منع کار زنان افغان در سازمانهای غیردولتی داخلی و خارجی را صادر کرده اند و این باعث شده که بسیاری از زنان و کودکان در سختترین زمستان در یک دهه گذشته و کمکهای حیاتی بشردوستانه را هم از دست بدهند.
در ادامه میخوانیم که این در حالی است که افغانستان در بدترین بحران گرسنگی هم قرار دارد و ممنوعیت برکار زنان در ادارههای غیردولتی به این بحران افزوده است.
ریلیف وب براساس ارزیابی جدید اداره امور زنان سازمان ملل متحد نوشته که ۹۳ درصد از سازمانهای مددرسان گفته اند که ممنوعیت بر کار زنان از سوی طالبان، بر توانایی آنها برای دسترسی به زنان نیازمند تاثیر کرده است.
در ادامه نوشته شده که زنان و کودکان در حال حاضر شدیداً تحت تاثیر این بحران قرار گرفته اند
گفته شده که ۹۶ درصد از خانواده هایی که از سوی زنان سرپرسی میشوند به دلیل این محدودیتها غذای کافی برای خوردن ندارند.