سازمان عفو بینالملل میگوید، نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان باید بر چگونگی لغو ممنوعیت طالبان بر زنان و دختران از جمله دسترسی به کار، آموزش، ورزش و فضاهای عمومی تمرکز کند.
در صفحۀ تویتر عفو بینالملل به نقل از یمینی میشرا، مدیر منطقهای این سازمان در جنوب آسیا آمده است، نیاز است تا شورای امنیت سازمان ملل از نقض بیشتر حقوق زنان و دختران در افغانستان جلوگیری کند.
نیاز است تا شورای امنیت سازمان ملل از نقض بیشتر حقوق زنان و دختران در افغانستان جلوگیری کند.مدیر منطقهای سازمان عفو بینالملل در جنوب آسیا
بانو میشرا افزوده، جهان شاهد است که طالبان به گونۀ سیستماتیک حقوق زنان را از طریق محدودیتهای تبعیضآمیز متعددی که در چند ماه گذشته به سرعت اعمال کردهاند، تضعیف میکنند.
قرار است نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در پیوند به افغانستان امروز جمعه به وقت امریکا در عقب درهای بسته برگزار شود.
در عین حال شماری از فعالان جامعۀ مدنی میگویند که اعضای شورای امنیت باید به طالبان تذکر بدهند که از حقوق زنان افغان به حیث ابزار سیاسی به هدف پیدا کردن مشروعیت استفاده نکنند.
رایحه مسعودی، یکی از این فعالان به رادیو آزادی گفت، جهان باید بخاطر بدست آوردن حقوق زنان افغان از آنها حمایت کند.
رایحه میافزاید: "از سازمان ملل تقاضا داریم که در مورد تمام محدودیتهایی که بر زنان افغان وضع شده با طالبان مذاکره کند، باید به طالبان تذکر داده شود که از خانمهای افغان به حیث ابزار سیاسی بخاطر بدست آوردن و پیدا کردن مشروعیت استفاده نکنند، ما از سازمان ملل و تمام کشورهای دنیا تقاضا داریم که لطفاً زنان افغان را فراموش نکنند و بخاطر بدست آوردن ابتداییترین و اساسیترین حقوقشان از آنها حمایت کنند."
جهان باید بخاطر بدست آوردن حقوق زنان افغان از آنها حمایت کند.رایحه مسعودی یکی از فعالان حقوق زنان
اما فوزیه کوفی عضو ولسی جرگۀ نظام پیشین و فعال حقوق زنان به رادیو آزادی گفت، باید تمامی گفتوگوهای سیاسی با طالبان به حالت تعلیق درآورده شود و در کنار افزایش فشارهای سیاسی زمان آن فرا رسیده که جهان روی بدیلی برای نظام غیر مشروع طالبان فکر کند.
بانو کوفی از وضع ممنوعیت سفر بر طالبان، تعزیرات بر آنان و حامیان مالیشان، منع فرستادن پول نقد به بانک مرکزی طالبان، بسته ساختن دفاتر سیاسی آنها در سایر کشورها و به تعلیق درآوردن گفتوگوهای سیاسی با طالبان بهعنوان ابزارهای فشار سیاسی یاد کرد.
فوزیه کوفی گفت: "انتظار ما از شورای امنیت سازمان ملل این است که فشار بیشتر بر طالبان وارد کند، یقین دارم که فشارهای سیاسی نتیجه خواهد داشت، به همان اندازهای که طالبان زنان و مردم افغانستان را زیر فشار قرار دادهاند و هر روز فشارهایشان بیشتر میشود، طالبان باید حس کنند که مردم افغانستان در کدام وضعیت قرار دارند در کنار آن من فکر میکنم وقت آن است که دنیا برای بدیلی برای نظام غیر مشروع طالبان فکر کند."
طالبان از زمان حاکمیتشان محدودیتهای زیادی را بر زنان و دختران از جمله منع حق تحصیل، کار، رفتن به ورزشگاهها و ممنوعیت سفر بدون محرم در مسیرهای طولانی وضع کردهاند.
حکومت طالبان هرچند به تازگی در این باره چیزی نگفته، اما پیش از این همواره بر تأمین حقوق زنان و دختران در چهارچوب شریعت اسلام تأکید کردهاست، آنچه که تعریف مشخصی از آن ارائه نکرده است.