بازداشت دختران معترض توسط طالبان؛ ریچارد بنیت: این روند بحران حقوق بشری را بیشتر می سازد

گوشه یی از راهپیمایی دختران دانش آموز پوهنتون ها که به تاریخ ۲۲ دسامبر در کابل برگزار شده بود

گزارش‌گر ویژه‌ٔ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان می‌گوید که گزارش‌هایی از لت‌و‌کوب و زندانی شدن زنان و خبرنگاران در جریان راهپیمایی‌ها در کابل، تخار و ننگرهار را به دست آورده‌است.

ریچارد بنیت این موضوع را نگران‌کننده خوانده است.

وی در صفحه تویتر خود نوشته است، «انکار از آزادی بیان و جلوگیری از نشست‌ها بحران حقوق بشری را بیشتر خواهد کرد.»

گزارش‌گر ویژه‌ٔ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان خواستار آزادی هرچه زودتر دختران، زنان و خبرنگاران معترض شده که توسط طالبان بازداشت شده‌اند.

ریچارد بنیت گزارش‌گر ویژه‌ٔ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

سه دختر معترض شرکت کننده در تظاهرات روز گذشته در کابل به رادیو آزادی تأیید کردند که طالبان جلو راهپیمایی آن‌ها را گرفتند، با آن‌ها خشونت کردند و تعدادی از معترضان را بازادشت کرده‌اند.

از میان معترضان دستگیر شده، زینب، انگیزه گنش و زهرا ماندگار دوباره آزاد شده‌اند، اما رقیه ساعی و یک معترض دیگر همچنان در بازداشت طالبان هستند.

از میان معترضان دستگیر شده، زینب، انگیزه گنش و زهرا ماندگار دوباره آزاد شده‌اند، اما رقیه ساعی و یک معترض دیگر همچنان در بازداشت طالبان هستند.

طاهره ساعی، خواهر رقیه ساعی روز شنبه به رادیو آزادی گفت، نمی‌داند که خواهرش کجا است.

او می‌افزاید: "به رقیه زنگ زدم، برایش گفتم کجا است، گفت یک موتر رنجر من را تعقیب می‌کند، بعداً تیلیفون را قطع کرد، دوباره زنگ زدم گفت طالبان مبایل بزرگ او را گرفته، بسیار وارخطا بود، تیلیفونش قطع شد، دوباره زنگ زدم، تیلیفونش تا حال خاموش است، هیچ ازش خبر نداریم که کجاست."

تا کنون از دختران و خبرنگاران بازداشت دیگر خبری نیست.

در ویدیوهای منتشر شده از تخار نیز دیده می‌شود که بر روی دختران دانشجوی معترض که در مقابل پوهنتون جمع شده‌اند آب پاشیده می‌شود و به آن‌ها اجازه اعتراض داده نمی‌‎شود.

طالبان سه شنبهٔ گذشته دختران را از رفتن به دانشگاه منع کردند. تصمیمی که با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شد و طالبان به شدت نکوهش شدند.

تام ویست نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان

در ادامهٔ واکنش‌ها بر این موضوع، تام ویست، نمایندهٔ ویژه ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان، این تصمیم را جبران ناپذیر خواند.

او در صفحهٔ تویترش نوشته است، "همه دنیا شاهد وحدت افغان‌ها است که در برابر یک تصمیم مخرب و جبران ناپذیر مخالفت می‌کنند."

او افزوده است که دانشجویان پسر با خواهران‌شان ایستاده اند، استعفاها، راهپیمایی‌‌ها و مخالفت‌ها جریان دارد.

ویست از طالبان خواسته که صدای مردم را بشنوند و به گفتهٔ او هنوز هم برای این کار دیر نیست.