پس از سفر حنا ربانی کهر، وزیر دولت در امور خارجۀ پاکستان با هیئت همراهش به کابل و دیدار با مقامهای حکومت طالبان، بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجۀ پاکستان گفته است، آنها انتظار دارند با "ادارۀ موقت" در افغانستان برای مقابله با چالشهای ناشی از سازمانهای تروریستی همکاری کنند.
وی این موضوع را در گفتوگو با تلویزیون الجزیره که روز دوشنبه نشر شده بیان کرده است.
زرداری همچنین از فعالیتهای جاری تحریک طالبان پاکستانی "تی تی پی" ابراز ناامیدی کرده است:
"تی تی پی یقیناً یک نگرانی است، آنها در حملههای زیادی در پاکستان دخیل بودهاند. و متأسفانه هنوز هم حملههای تروریستی ادامه دارد. ما با کشورهای همسایه کار میکنیم و انتظار همکاری ادارۀ سرپرست در افغانستان را در مورد چالشهای ناشی از سازمانهای تروریستی داریم."
در همین حال ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی میگوید که آنها خواهان روابط نیک با همسایههای افغانستان به خصوص پاکستان هستند:
"امارت اسلامی اجازه نمیدهد که خاک افغانستان علیه هیچ کشوری همسایه به شمول پاکستان استفاده شود. در این مورد که وزیر خارجۀ پاکستان اظهاراتی داشته درست است و ما هم از جانب خود میگوییم که امارت اسلامی هم روابط خوب با پاکستان میخواهد و تهدیدهایی که در منطقه است و امنیت را برهم میزند در رفع آن هم همکار است."
آقای مجاهد همچنان گفته که در از بین بردن داعش هم جدی هستند و در مورد فعالیت طالبان پاکستانی نقش میانجی را خواهند داشت.
اما احمد سعیدی، آگاه مسایل سیاسی میگوید که پاکستان از حکومت طالبان تقاضا دارد تا طالبان پاکستانی را یا وادار به آتش بس کند، یا در سرکوب آنها همکاری کرده و یا آنها را از افغانستان اخراج کند.
آقای سعیدی اما باور دارد که حکومت طالبان توان این کار را ندارد: "طالبان افغانی نه طالبانی پاکستانی را از کابل یا شهرهای افغانستان اخراج کرده میتوانند و نه همرایشان مقابله میکنند بخاطریکه بیست سال طالبان پاکستانی با اینها یکجا بودن و در خدمت یکدیگر بودند، یکدیگر را کمک و یاری کردند، اگر رهبری طالبان و بزرگانشان این تصمیم را بگیرند به سرکوب طالبان پاکستانی صفوفشان از هم میپاشد و با بحران داخلی گرفتار میشوند، به همین خاطر ملا یعقوب با حنا ربانی ملاقات نکرد."
این در حالیست که روز جمعه عبیدالرحمن نظامانی، شاردافیر سفارت پاکستان در کابل در داخل ساختمان این سفارت در کارتۀ پروان کابل هدف حمله قرار گرفت، اما جان سالم به در برد و یکی از محافظان وی به شدت زخمی شد.
پس از این حمله وزیر خارجۀ پاکستان از طالبان خواست تا امنیت دیپلوماتهای پاکستانی در افغانستان را تأمین کنند.
داعش مسئولیت این حمله را پذیرفت و یک روز پس از آن حکومت طالبان ادعا کرد که یک تن را به اتهام دست داشتن در این حمله بازداشت کرده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان دیروز دوشنبه در توییترش نوشت که این فرد شهروند یک کشور خارجی و یکی از اعضای گروه داعش است.
این درحالیست که جهان به ویژه کشورهای همسایۀ افغانستان و منطقه نگران فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان هستند و بارها از این موضوع نگرانی کرده اند.