سازمان خبرنگاران بدون مرز در نشریه خود مینویسد که حکومت طالبان مقررات تازه را برای سرکوب رسانه ها و محدود کردن آزادی مطبوعات روی دست گرفته.
نشریه به بسته شدن صفحه اینترنتی هشت صبح و زاویه میدیا اشاره نموده از قول مسئول بخش ایران و افغانستان در این سازمان مینویسد که گفته است، طالبان مرحله تازه جنگ علیه آزادی مطبوعات را آغاز کرده اند. به نوشته نشریه طالبان برای محدود و سانسور کردن رسانه ها از خشونت و مقررات شدید استفاده میکنند.
اخیراً وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان صفحه های اینترنت هشت صبح و زاویه میدیا را بست. صفحه هشت صبح از ۱۶ سال به این سو آن لاین فعال بود.
سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی طالبان عنایت الله الکوزی در اوایل همین هفته در صحبت با رسانه ها ادعا کرد که این رسانه ها پروپاگند، خبرهای کاذب و معلومات غیر متوازن را نشر میکردند.
اما قبل از این در ماه مارچ وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان نشر دوباره برنامه های تلویزیونی بی بی سی، صدای امریکا و دویچه ویله به زبانهای محلی را از طریق رسانه های خصوصی در داخل افغانستان متوقف ساخت.
به نوشته نشریه خبرنگاران بدون مرز هرچند بعد از به قدرت رسیدن طالبان در ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ چهار رسانه نو در افغانستان بکار شروع کرده اند، اما این کشور از جمله ۵۴۷ رسانه ۲۱۹ آن را از دست داده است.
روزنامه واشنگتن پست در مورد انفجار دیروز چهارشنبه شهر کابل مطلبی را نشر کرده.
بعد از این حادثه در بعضی خبرها گفته شد که انفجار در داخل مسجد وزارت داخله رخ داده. سخنگوی وزارت داخله طالبان عبدالنافع تکور در پیامی که بعداً به رسانه ها فرستاد گفت که در یک مسجد فرعی وزارت انفجار شده که بعضی از کارمندان وزارت هم برای نماز به آن میرفتند، اما در مورد تلفات چیزی نگفت.
در بخشی از مطلب واشنگتن پست آمده که طالبان هیچگاه در مورد تلفات حوادث بزودی خبر نمیدهند و اکثر اوقات تعداد تلفات را کمتر نشان میدهند.
روزنامه به انفجار هفته گذشته در مرکز آموزشی کاج در کابل اشاره نموده مینویسد که طالبان تعداد تلفات این حادثه را ۱۹ نفر خواندند در حالی که خبرگزاری اسوشیتدپرس از قول منابع بینالمللی نوشته است که در این انفجار ۵۲ نفر کشته شده اند که ۴۶ آنها دختران بودند.
در رابطه با انفجار روز گذشته حوالی شام وزارت داخله حکومت طالبان خبر داد که در این حادثه ۴ نفر کشته و بیست و پنج نفر زخمی شدند.