اداره هماهنگ کنند کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که با کمبود بودجه روبروست.
این اداره با نشر این خبر گفته است که تا کنون تنها پنجاه درصد پول مورد نیاز برای کمک به افغانستان در سال ۲۰۲۲ برآورده شده است.
اوچا گفته است که کمبود بودجه مالی، افزایش قیمتهای مواد غذایی و سایرکالاها در جهان و داخل افغانستان این اداره را ناگزیر کرده است تا روند کمکرسانی را کاهش دهد.
ملیسا فلینگ مسئول ارتباطات جهانی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در تویتی گفته است: "مردم افغانستان در رنج به سر میبرند، آنان بیش از هر زمان دیگر به حمایت ما نیاز دارند. ما به بودجه نیازداریم تا اطمینان حاصل کنیم که سازمان ملل متحد میتواند کمکهای نجات دهند را ارائه کند."
اوچا افزوده است که ۲.۲ میلیارد دالر بودجه جدید سال ۲۰۲۲ با مقدار ۵۴۲ میلیون دالر پولی که از سال ۲۰۲۱ منتقل شده است استفاده شده و با این حال این پول ۵۰ درصد از ۴.۴ میلیارد دالر مورد نیاز برای ارائه کمکهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۲ میباشد.
حفیظ الله سرپرست یک خانواده شش نفری در شهر کابل است.
حفیظ الله: من به روزها روی جاده میایم اما هیچ کار وجود ندارد
او میگوید سه ماه پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان ماموریتش را در یکی از نهادهای دولتی از دست داده و فعلاً روزمزدی میکند.
او به رادیوآزادی گفت که در این روزها اصلاً کار برایش نیست و برای فراهم کردن لقمه نانی به فرزندانش به کمک نیاز دارد: "من به روزها روی جاده میایم اما هیچ کار وجود ندارد کمکهای که توزیع میشود همه را واسطه داران میگیرند برای ما خوار و غریب هیچ چیزی نرسیده است."
حبیب باشنده دیگر کابل میگوید یکی دو بار از کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد استفاده کرده است، اما این برایش بسنده نیست و نیاز به کمکهای بیشتر دارد: "من یک دو بار کمکهای بشردوستانه را دریافت کردم که شامل یک بوری آرد، یک قوطی خرد روغن و کمی دال نخود بود اما روزگارم زیاد خراب است و باید این کمکها بیشتر شود"
دفتر هماهنگی کمکهای بشر دوستانه سازمان ملل متحد پیش از این گفته است که نزده میلیون تن از شهروندان افغانستان با عدم مصونیت غذایی مواجه اند و ۲۵ میلیون جمعیت افغانستان در فقر زندگی میکنند.