انتونیو گوتریش سرمنشی سازمان ملل متحد میگوید که مسدود ماندن مکاتب دختران در افغانستان به تمام این کشور آسیب میرساند.
آقای گوتریش صبح روز شنبه درصفحه تویتر خود نوشته است که بسته کردن مکتبها بهروی دختران ، یک نقض توجیه ناپذیر به حقوق دختران افغان میباشد.
روبینا باشندۀ ولایت کندهار و دانش آموز صنف یازدهم است. وی ادامه آموزش در مکتب را یگانه راه رسیدن به آرزوهایش میداند_راهی که طالبان کم و بیش از یک سال شد که آن را به این بهانه بسته اند که گویا طرحی برای بازگشایی مکتبها به روی دختران آماده میکنند.
"آموزش حق اسلامی ماست ، ما باید این حق را بهدست بیاوریم ، از برادران طالب این خواست ماست که دروازههای مکاتب را بهروی ما باز کنند، و موضوع آموزش ما را با سیاست ربط ندهند، تا ما بتوانیم یک آینده روش داشته باشیم"
آمنه دانش آموز صنف یازدهم در ولایت لوگر است ، وی میگوید اکنون هم هرشب در این فکر است که چه زمانی خبر بازشدن مکاتب را میشنود.
"ما همه مایوس شدیم ، خواهش میکنم که هرچه زودتر دروازهای مکاتب را بهروی ما باز کنند، مردم همه به امید همین تصمیم هستند، ما هرساعت برای این لحظه شماری میکنیم ، آموزش حق اسلامی ماست و باید این حق برای ما داده شود"
این حرف دل میلیون ها دختر در افغانستان است که همین اکنون از رفتن به مکتب از سوی طالبان منع شده اند.
یک سال و ۱۹ روز میشود که سرنوشت نزدیک به دو میلیون دختر افغان به تصمیم رهبر طالبان گره خورده است
چیزی که انتونیو گوتریش سرمنشی سازمان ملل متحد نیز یک بار دیگر درمورد آن ابراز نگرانی کرده است.
آقای گوتریش میگوید این کار به تمام افغانستان آسیب میرساند.
سرمنشی سازمان ملل متحد صبح امروز درصحفه تویترخود نوشته است "هنوزهم صنوف درسی درافغانستان بهروی دختران بسته است، این یک نقض توجیه نا پذیر حقوق مساوی است که آسیب آن به همه کشور میرسد"
انتونیو گوتریش سرمنشی سازمان ملل متحد افزوده است "دختران با مکتب تعلق دارند".
پیش از این نیز سرمنشی سازمان ملل متحد بارها خواهان بازشدن مکاتب بالاتر از صنف ششم دخترانه در افغانستان شده است، اما طالبان این همه را محدود به تصمیم رهبری شان کرده اند_تصمیمی که ماهها شد از آن خبری نیست.
ما نیز از عزیز احمد ریان سخنگوی وزارت معارف پرسیدیم که تا چه زمانی دختران افغان به مکتب نخواهند رفت او به این پرسش ما جواب نداد.
یک سال و ۱۹ روز میشود که سرنوشت نزدیک به دو میلیون دختر افغان به تصمیم رهبر طالبان گره خورده است، هرچند طالبان به مراتب گفته اند که با آموزش دختران مشکلی ندارند، اما تاخیر تصمیم گیری در این مورد موجودیت اختلافها در صفوف طالبان را برملا میسازد.
اخیرا ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان ، در صحبت با رسانهها گفته است باز شدن مکاتب دختران تصمیم یک شخص نیست،اما این که طالبان از مکاتب دختران چه میخواهند ، این بحث پشت پرده است.