کشته شدن رهبر القاعده، آن ادعای طالبان را که بارها گفته بودند با گروههای هراس افگن از جمله القاعده ارتباط خود را از بین برده اند، به چالش کشید.
هرچند پیش از این سازمان ملل و برخی کشورها بارها گفته بودند طالبان و القاعده هنوز هم ارتباط گسترده دارند، اما حکومت کنونی طالبان همیشه این موضوع را رد میکرد.
سازمان ملل در گزارشی به تاریخ ۱۹ جولای گفته بود اتحاد طالبان و شبکه القاعده هنوز هم نیرومند است.
در این گزارش که از سوی سازمان ملل و کشورهای عضو آن نشر شد گفته شده بود "اعضای القاعده در جنوب شرق افغانستان باقی مانده اند، جایی که این گروه حضور تاریخی دارد".
به همین ترتیب، این گزارش نشان داد که رفاه ایمن الظواهری پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان افزایش یافته و روابط وی با دیگر اعضای شبکه القاعده تقویت شده است.
در این گزارش همچنان نوشته شده که گروه القاعده بسیار قدرت گرفته و به دلیلی به دیگر کشورها حمله نمیکند که حاکمیت طالبان در افغانستان زیر سوال نرود.
اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان همان روز در گفتگو با رادیو آزادی این گزارش را رد کرد و گفت برای ثابت کردن این ادعا هیچ سندی نیست.
۱۳ روز پس از این امریکا ایمن الظواهری رهبر شبکه القاعده را در چند کیلومتری دفتر آقای مجاهد توسط هواپیماهای بی سرنشین هدف قرار داد.
به همین ترتیب، پس از امضای توافقنامه دوحه، که طالبان را مجبور به قطع روابط با گروه های هراس افگن بین المللی از جمله القاعده می کند، ایالات متحده آمریکا به تکرار گفته است که طالبان و القاعده همچنان روابط شان را حفظ کرده اند.
ایالات متحده و شورای امنیت سازمان ملل به تکرار گفته اند که طالبان و شبکه القاعده هنوز هم روابط نزدیک دارند
در این میان، گزارش اخیر وزارت دفاع ایالات متحده یا پنتاگون نشان داد که شبکه القاعده در قاره هند با طالبان در سطح پایین کار می کند. د رگزارش آمده بود که از آنان حمایت می شود که به اهداف غربی و آمریکا در منطقه. حمله کند.
یوناما هم چندی پیش در گزارشی نوشت، به معلومات مهمی دست پیدا کرده که رهبر القاعده در وزیر اکبرخان کابل زندهگی می کند اما نماینده سیاسی سازمان ملل در افغانستان گفته بود آنان بگونه مستقل نمی توانند این معلومات را تایید کنند.
مقامهای بلندپایه افغانستان در حکومت پیشین هم طالبان را به داشتن ارتباط با شبکه القاعده به دلیل تامین مالی و حملات گسترده آنان در افغانستان و ایجاد پناهگاه امن برای گروه های هراس افگن بین المللی در افغانستان متهم کرده بودند. اما طالبان همیشه این اتهامها را رد می کردند.