حکومت طالبان: اگر علیه افراد برگشته ادعا دارید به کمیسیون ارتباطات مراجعه کنید

صدیق چکری وزیر سابق حج و اوقاف افغانستان

طالبان می‌گویند، کسانی که دوسیه فساد دارند و دوباره به افغانستان برگشته اند، اگر کسی بر ضد آنان دعوا دارند می‌توانند به کمیسیون ارتباط با شخصیت‌های افغان مراجعه کنند.

شماری از مقام‌های حکومت پیشین که بعد از حاکمیت دوبارۀ طالبان به افغانستان برگشته اند، متهم به فساد مالی اند. اما آنان همواره این اتهامات را رد کرده اند.

طالبان می‌گویند اگر مجموعه و یا فردی علیه این افراد دعوا دارند، باید توسط کمیسیون ارتباط با شخصیت‌های افغان بررسی شود.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت، این افراد به یک باور به افغانستان برگشتند و هیچ کس نمی‌تواند برای شان مشکل ایجاد کند: "اگر کسی در برار آنان دعوای دارد پس مستقیماً علیه آنان ادعا نمی‌تواند و نمی‌تواند به آنان کاری داشته باشد، بلکه باید با کمیسیون به ارتباط شود."

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

از این میان فاروق وردک، وزیر پیشین دولت در امور پارلمانی، صدیق چکری، وزیر پیشین حج و اوقاف و محمد انور کوهستانی، رئیس پیشین کوپراتیف وزارت امور داخله متهم به فساد مالی اند.

رادیو آزادی تلاش کرد با افراد نام برده به تماس شود اما هیچ کدام از آنها دستیاب نشدند.

اما این افراد همواره اتهام فساد بر فساد خودشان را رد کرده اند.

این در حالیست که امیرزی سنگین، وزیر پیشین وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی عصر روز شنبه به افغانستان برگشت.

فاروق وردک وزیر سابق دولت در امور پارلمانی افغانستان

او در میدان هوایی کابل به رسانه‌ها گفت، به هدف خدمت به افغانستان برگشته است، دررحالیکه وی بعد از برکنار شدن از سمت‌ رهبری وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی نظام پیشین به خارج از افغانستان رفته بود.

در همین حال دیدبان حقوق بشر می‌گوید، در بازگشت مقام‌های حکومت پیشین منفعت طالبان دیده می‌شود.

هیدربار، مسئول بخش زنان این سازمان به رادیو آزادی می‌گوید، طالبان در حالی از بازگشت دوبارۀ مقام‌های پیشین استقبال می‌کنند که بعد از به قدرت رسیدن، شماری از افراد نظام پیشین را به شمول برخی سربازان دفاعی و امنیتی کشتند: "این گپ قابل فهم و درک است که طالبان بازگشت مقام‌های پیشین به وطن را استقبال می‌کنند، بخاطری که این واضح است که طالبان به این ظرفیت‌ها ضرورت دارند، همچنان منفعت طالبان در این موضوع دیده می‌شود، بخاطری که وقتی آنان کابل را گرفتند اعلان کردند که به شمول نیروهای امنیتی کارمندان حکومت پیشین را عفو کردند، اما ما این را می‌دانیم که به شمول سربازان امنیتی شماری از افراد کشته شدند و این سبب شد مردم نسبت به عفو طالبان اعتماد خود را از دست دهند."

هېدر بار

کمیسیون ارتباط با شخصیت‌های افغان طالبان می‌گوید، از زمان آغاز کار آنان حدود ۱۰۰ نفر دوباره به افغانستان بازگشته اند، اما انتقادها این است که طالبان این کمیسیون را به گونۀ نمایشی تشکیل داده و با این شیوه می‌خواهد فشارهای خارجی را نسبت به خود کم کند.

شماری از شهروندان افغانستان می‌گویند، طالبان بجای استفاده از ظرفیت‌هایی که در داخل کشور هستند، به اساس یک پلان سیاسی، از آن مقام‌های حکومت پیشین استقبال می‌کنند که مدیران ناکام دورۀ جمهوریت بودند.