ایران به آموزش طالبان مستقر در مرز ابراز آماده‌‌گی کرده است

بندر سرحدی اسلام قلعه در مرز با ایران

وزارت خارجۀ ایران گفته است که این کشور آماده است تا در مورد نقاط مرزی و رفتار «حرفه ای» در مرز‌ها٬ به طالبان آموزش بدهد.

ایران که در سال ۱۹۸۸ ده دیپلوماتش را در شهر مزار شریف به اثر حملۀ طالبان از دست داده است، در میان درگیری‌های مرزی اخیر، ظاهراً در تلاش برقراری روابط نیک با حکومت سرپرست طالبان است تا اوضاع از کنترل خارج نشود.

در تازه‌ترین مورد، روز شنبه بندر دوغارون در شهرک سرحدی اسلام قلعه در غرب افغانستان، صحنۀ درگیری میان طالبان و نیروهای مرزی ایران بود، درگیری که به بسته شدن موقت بندر انجامید.

گفته‌های طالبان و مقامات ایران در بارۀ دلیل درگیری ضد و نقیض است.

طالبان مدعی شده اند که نیروهای ایرانی داخل قلمرو افغانستان شده بودند.

وزارت خارجه ایران: آماده هستیم « رفتار حرفه ای » در نقاط مرزی را به طالبان آموزش بدهیم

اما مقامات ایران ادعا کرده اند که تصمیم هماهنگ ناشدۀ طالبان برای ایجاد سرک در نزدیکی مرز ایران، با ممانعت مرزبانان آن کشور به همراه شد.

حالا وزارت خارجۀ ایران می گوید که برای حل مشکل پیشنهادی دارد و آن این که طالبان در مورد چگونگی رفتار‌شان در مرز آموزش ببینند.

سعید خطیب زاده، سخنگوی این وزارت به روز دوشنبه در نشست خبری در تهران در این مورد گفت:

"ما همواره آمادگی داشتیم و دوباره اعلام آمادگی می‌‌کنیم برای این که تعلیم‌های لازم را در خصوص نقاط مرزی و رفتار حرفه‌ای در مرز‌ها به مأمورین جدید بدهیم. فکر می کنم که تکرار این موضوعات جای نگرانی بسیار جدی دارد و ما این را از طرق مختلف به هیئت حاکم سرپرستی افغانستان اعلام کردیم. امیدوار استیم که این خویشتنداری سوء برداشت طرف مقابل نشده باشد."

Your browser doesn’t support HTML5

DA_IRAN_FM_SPOKESMAN_CLIP_FOR_REPORT.mp4


تا هنوز حکومت طالبان در بارۀ این سخنان آقای خطیب زاده تبصره نکرده ، اما در گذشته گفته است که خواهان روابط نیک با کشور‌های همسایه است.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان که حدود هشت ماه گذشت، این بار نخست نیست که از درگیری میان طالبان و نیروهای مرزی ایران گزارش شده است.

چند هفته پیش نیز گزارش شد که دو طرف در ولایت مرزی نیمروز باهم درگیر شدند.

پخش ویدیو‌های تکان دهنده در مورد بدرفتاری با شماری از مهاجران افغان در ایران نیز اسباب نگرانی در مورد آیندۀ روابط دو کشور شده است.