آبزرور: جنگ روسیه و اوکراین نباید سبب فراموشی افغانستان شود

شماری از روزنامه‌های بین‌المللی

  • آبزرور

روزنامۀ آبزرور پاکستان در یک عنوان خود می‌نویسد که جنگ روسیه و اوکراین نباید سبب فراموشی افغانستان شود.

در ادامۀ مطلب می‌خوانیم که حمله روسیه به اوکراین این نگرانی را ببار آورده که روسیه یک درد سر به اروپا ایجاد خواهد کرد و توجه جهانیان از بحران بشری در افغانستان به سوی دیگر معطوف خواهد شد.

نویسنده می‌گوید، تحریم افغانستان و انجماد سرمایه خارجی این کشور، هدف امریکا برای یک حکومت همه‌شمول در افغانستان که حقوق بشر را رعایت کنند، برآورده نمی‌سازد.

رئیس جمهور امریکا در این اواخر با صدور یک فرمان سه‌ونیم میلیارد دالر از پول‌های منجمد شدۀ افغانستان را به دعوای بازماندگان قربانیان حملات یازدهم سپتمبر اختصاص داد.

این تصمیم واکنش طالبان و دیگر افغان‌ها را بدنبال داشت و نویسندۀ مقاله نیز از آن انتقاد می‌کند.

او می‌گوید که از چنین اقدامات طالبان نه، بلکه مردم عام متضرر می‌شوند.

  • گلف تودی

گلف تودی در یک تبصره خود می‌نویسد، جنگ ۲۰ ساله در افغانستان تازه پایان یافته بود که جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شد.

روزنامه در اشاره به جنگ چهار دهه در افغانستان می‌نویسد، این یک واقعیت است که بعد از آغاز جنگ هیچ‌کسی نمی‌داند که چه زمانی پایان خواهد یافت.

در ادامه می‌خوانیم که جنگ هیچ مشکلی را حل نمی‌کند و راه حل سیاسی باید به پیش گرفته شود.

شماری از افغان‌ها در اوکراین نیز به رادیو آزادی گفتند که آن‌ها از جنگ در افغانستان به این کشور پناه بردند، ولی اکنون در آن‌جا نیز در جنگ گیر مانده‌اند و نمی‌دانند که چه سرنوشتی در انتظار آن‌ها است.

حمله روسیه به اوکراین روز پنجشنبه آغاز شد و تا کنون بیش از ۱۵۰ هزار نفر این کشور را ترک گفته اند.

  • واشنگتن اگزمینر

واشنگتن اگزمینر می‌نویسد که مقامات امریکا بعد از گذشت شش ماه هم نتوانسته اند که مهاجم حملۀ اواخر ماه اگست در میدان هوایی کابل را مشخص سازند که جان ۱۳ سرباز امریکا و حدود ۲۰۰ افغان را گرفت.

در ادامه می‌خوانیم که برخی منابع که نخواستند نام‌شان گرفته شود مهاجم را به نام عبدالرحمن لوگری معرفی کردند، ولی روزنامه می‌نویسد که این ادعا از سوی منابع ملکی، نظامی و استخباراتی امریکا تأیید نشده‌است.

روزنامه می‌نویسد که گفته می‌شود عبدالرحمن لوگری در زندان بگرام محبوس بود و با سقوط ولایت پروان بدست طالبان از زندان رها ساخته شد.

گروه دولت اسلامی با پذیرفتن مسئولیت حمله، مهاجم را به نام عبدالرحمن لوگری معرفی کرده بود.