کابل امروز یکشنبه (۱۲ جدی ۱۴۰۰) باز هم شاهد تظاهرات بود.
این بار که شمار تظاهرات کنندگان به دهها تن میرسید، در کنار خواستشان برای آزاد سازی پولهای منجمد شده افغانستان از جهانیان خواستند تا حکومت طالبان را به رسمیت بشناسند.
زلاند و ملک، دو تن از معترضان به رادیود آزادی گفتند: "در راهپیمایی امروز مردم خواستند تا حقشان برای شان داده شود، جهان باید سرمایهای را که از ما است، آزاد کند و این پولها باید هرچه زودتر آزاد شود، زیرا مردم افغانستان در این زمستان با شرایط سخت روبهرو هستند."
"ما از جهانیان میخواهیم تا نظام ما را به رسمیت بشناسند، زیرا این حق مسلم افغانستان است، به ویژه (او آی سی) یا سازمان همکاری اسلامی باید نظام ما را به رسمیت بشناسند در کنار این، جهانیان باید پولهای ما را آزاد کنند."
قابل یادآوری است که پیش از این نیز در مورد آزادسازی پولهای منجمد شده تظاهرات انجام شده بود، اما این اولین بار است که معترضان خواستار به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیز شدند.
در بعضی از اعتراضهای دیگر در گذشته در کابل، موضوع به رسمیت نشناختن حکومت طالبان مطرح شده بود.
این تظاهرات بیشتر از سوی زنان صورت گرفته بود که چندیدن بار با ممانعت طالبان مواجه شد.
اعتراض زنان بیشتر در پیوند به محدودیتهای وضع شده بر زنان از جمله گرفتن حق تحصیل دختران و کار زنان از سوی طالبان انجام شده بود.
معترضان امروز یکشنبه به رادیو آزادی گفتند، اگر پولهای منجمد شدهٔ افغانستان آزاد نشود، مردم این کشور با بحران اقتصادی روبهرو خواهند شد.
پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان نزدیک به ۹.۵ میلیارد دالر دارایی افغانستان از سوی امریکا منجمد شده است.
در گذشته مقامات طالبان نیز بارها موضوع آزادسازی ذخایر بانکی افغانستان از سوی امریکا و به رسمیت شناختن حکومتشان را از سوی جامعۀ جهانی مطرح کرده اند.
اما پیش از این جن ساکی، سخنگوی قصر سفید در مورد پولهای منجمد شدهٔ افغانستان گفته بود که این یک موضوع پیچیده است و آنان در هماهنگی با شرکا و متحدان خود در این مورد به گونۀ متداوم بحث میکنند.
جامعهٔجهانی هم در پیوند به رسمیت شناختن حکومت طالبان شرایط چون تشکلیل دولت همه شمول، احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیتها از جمله حق آموزش و کار زنان و دختران و مبارزه با تروریسم را برای طالبان مطرح کرده اند.
شرطهایی که حکومت طالبان میگوید، برخی موارد آنرا عملی کرده و برخی دیگر را نیز عملی خواهد کرد، اما تا هنوز این موضوع سبب قناعت جامعهٔ جهانی نشده است.