- وال ستریت ژورنال
روزنامه وال ستریت ژورنال با سرخط " پس از حاکمیت طالبان، زنان و دختران افغان با فشارهای گذشته پدران و برادرانشان روبرو شده اند" مطلبی را نشر کرده است.
روزنامه در آغاز عکسی از مرجان امیری یک کارمند پیشین وزارت داخله افغانستان، که با روی کار آمدن دو باره طالبان، کارش را از دست داد، نشر کرده.
در ادامه آمده است، هنگامی که مرجان در اعتراضهای ماۀ سپتمبر زنان در کابل اشتراک کرد، طالبان او را لگدمال کردند و برایش هشدار دادند که اگر بار دیگر از خانه بیرون شود، با گلوله به سرش می زنند.
وال ستریت ژورنال همچنان می نویسد، هنگامی که این بانوی ۲۴ ساله، با هراس زیاد به خانه بازگشت، با واکنش شدید پدرش روبرو شد.
مرجان امیری به روزنامه گفته است، به خاطری مورد لتوکوب پدرش قرار گرفت که در اعتراضها اشتراک کرده بود.
او افزوده که از هیچ کسی و هیچ چیزی در مقایسه با پدرش هراس ندارد.
روزنامه به پیشرفتها در بخش زنان طی ۲۰ سال گذشته در شهرهای بزرگ افغانستان اشاره می کند و می نویسد که مرجان امیری با وجود مخالفت خانواده اش، از پوهنتون فارغ شد، به کار آغاز کرد و قصد داشت روزی، دپلومات شود.
مرجان به وال ستریت ژورنال گفته که با حاکمیت دوباره طالبان، همه چیز تغییر کرد.
اعضای خانوادهاش به او اینرا هم گفته اند که به زودی با خانه نشینی عادت خواهد کرد، چیزی که مرجان گفته آنرا نمی پذیرد و تا اخیر از حق خودش دفاع خواهد کرد.
- دیلی تیلیگراف
روزنامه دیلی تیلیگراف به وضعیت بشری افغانستان تمرکز کرده و نوشته است که ۱۵ موسسه خیریه بریتانیا برنامه مشترک را برای جمع آوری اعانه به منظور جلوگیری از وقوع فاجعه در افغانستان آغاز کرده اند.
به نوشته روزنامه، جنگ، خشکسالی، بیماری کووید۱۹ و تحریمهای بین المللی، کشوری را با حدود ۴۰ میلیون جمعیت، در آستانه فروپاشی اقتصادی و بحران بشری قرار داده است.
سازمان ملل متحد تخمین میکند که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان، دسترسی به غذای کافی ندارند و بیشتر کودکان با تهدید روبرو اند.
صالح سعید رئیس اجرائی کمیته اضطراری حوادث در بریتانیا به دیلی تیلیگراف گفته است که ۸ میلیون تن در افغانستان در آستانۀ قحطی قرار دارند.
به گفتۀ آقای سعید، کودکان همه روزه جان می دهند و بیش از یک میلیون کودک که کمتر از پنج ساله استند، با خطر مرگ در ماههای آینده روبرو اند.