حکومت طالبان میگوید که کمکهای بشردوستانۀ کشورها میتواند بر وضعیت مردم افغانستان تاثیر مثبت داشته و به حل مشکلاتشان کمک کند.
بلال کریمی معاون سخنگوی حکومت طالبان به رادیوآزادی گفت که حکومت طالبان از تمام کمک هایی که برای رسیدگی به مشکلات مردم از سوی کشورها و نهادهای مختلف انجام میشود استقبال میکند: "امارت اسلامی از تمام کمکهای استقبال میکند که بلاعوض است و در حل مشکلات مردم کمک میکند. ما میخواهیم که کشورها در رهایی پولهای منجمد شدۀ افغانستان هم کمک کنند تا مشکلات افغانستان بیشتر حل گردد."
این در حالیست که پس از افزایش نگرانیها از بحران بشری در افغانستان، به تازگی جرمنی کمک ۶۰۰ میلیون یورویی را به مردم نیازمند افغانستان اعلام کرده است.
وزارت خارجه جرمنی ناوقت روز پنجشنبه با نشر اعلامیهای گفته است، این کمکها از طریق برنامه جهانی غذا و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان به مصرف خواهد رسید.
این وزارت همچنین گفته که سازمانهای امداد رسان در افغانستان میتوانند با استفاده از این پول، کمکهای عاجل را به مردم نیازمند در سراسر افغانستان برسانند.
در اعلامیۀ این وزارت همچنین آمده است که شرکای آنان اطمینان داده اند که این کمکها فقط برای اهداف بشردوستانه استفاده میشود و به دست طالبان نمیافتد.
ادامۀ کمکهای بشردوستانه، مردم نیازمند افغانستان را امیدوار ساخته و آنان میگویند که این کمکها باید به گونۀ عادلانه توزیع شود.
خیرالله و مژگان، دو تن از باشندگان کابل که پس از حاکمیت طالبان بیکار شده اند، میگویند که با گذشت هر روز به مشکلاتشان افزوده میشود.
خیرالله از جرمنی به خاطر این کمکش سپاسگزاری کرد: "ما واقعاً با مشکلات زیاد روبرو هستیم این کمکها برای مردمان مانند ما بسیار مهم است."
مژگان ابراز امیدواری کرد که کمکها به مستحقین واقعی توزیع شود: "من از روزی که طالبان در افغانستان حاکم شده کاروبار خود را از دست دادهام حالا مسئولیت یک فامیل بزرگ را به دوش دارم. این کمکهای بشردوستانه بسیار خوب است که در چنین وضعیت صورت میگیرد."
آنان میگویند که با فرا رسیدن زمستان روزگار شان بدتر شده و بر مشکلاتشان افزوده میشود.
پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در ۲۴ اسد، شماری از کشورها به شمول جرمنی و نهادهای کمک کننده با افغانستان، کمکهایشان را به حالت تعلیق درآوردند.
این مسئله نگرانیهایی را برای بدترشدن وضعیت افغانهای نیازمند در افغانستان بیشتر کرده و همین موضوع سبب شد تا شماری از کشورها کمکهای بشردوستانهشان به افغانستان را از سر بگیرند.
امریکا هم به تاریخ ششم عقرب اعلام کرد که ۱۴۴ میلیون دالر کمکهای تازۀ بشری را برای افغانستان فراهم میکند.
امیلی هورن، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده امریکا با نشر اعلامیهای گفت که اگر کمکهای بشری به موقع به افغانستان نرسد، میلیونها شهروند افغانستان ممکن در زمستان پیشرو با گرسنگی حاد مواجه شوند.
این در حالیست که سازمان ملل متحد همواره از مواجه شدن افغانستان با یک بحران بشری هشدار داده است.