- میل آنلاین
نشریۀ بریتانیایی میل آنلاین در مورد افغانستان مطلبی را نشر کرده و نوشته است، طالبان یک تن را به اتهام دزدی تیلفون موبائیل، به صورت علنی دُره زدند.
به نوشتۀ نشریه، گروه افراطی طالبان، تطبیق شریعت در افغانستان را آغاز کرده.
در ادامه به نقل از خبرگزاری فرانس پریس آمده است، یک مرد در برابر وزارت معارف افغانستان هنگامی مورد لت و کوب قرار گرفت که یک تن دیگر او را به دزدی تیلفون موبائیلش متهم کرد.
دستان مرد متهم به یک اشاره ترافیکی بسته شده بود و پس از هر ضربه دره، فریاد میکشید. برای مردم این صحنه به یک نمایش مبدل شد.
به نوشتۀ میل آنلاین، ویدیوی گرفته شده از این جریان در شبکههای اجتماعی دستبهدست شد.
نشریه افزوده که طالبان روز دوشنبه بر کار زنان هم محدودیت وضع کردند، در حالی که پیش از این چنین ذهنیت وجود داشت که برخورد طالبان در مقایسه با حاکمیت دوره نخستشان در دهه نود میلادی، نرمتر شده است.
میل آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانس پریس، سخنان یک کارمند وزارت امور زنان افغانستان را نشر کرده که گفته است، او رئیس یک دپارتمنت بود و با زنان زیادی همکاری داشت. این مقام که خواسته نامش گرفته نشود، همچنان گفته که اکنون کار و همه را از دست داده.
از سویی دیگر، شاروال کابل گفته که تمامی کرسیهای زنان در این اداره، از سوی مردان گرفته شده.
از جانب دیگر طالبان شنبه گذشته به پسران اجازه دادند به مکتب بروند اما در مورد دختران تا اکنون تصمیم نگرفته.
طالبان دو هفته پیش، کابینه سرپرست شانرا که شامل ۳۳ نفر می شود اعلام کردند. یک زن هم در آن حضور نداشت و وزارت زنان هم حذف شد. جایش را طالبان به وزارت دعوت، ارشاد و امربالمعروف و نهی عن المنکر دادند.
تا اکنون هیچ کشور و یا نهادی حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته و افراط گراییهای این گروه، انتقادهای را هم به همراه داشته است.
- گاردین
روزنامه گاردین در مورد یک دختر افغان نوشته که چشمانش با چشمان شربت گل، بانوی شناخته شده افغانستان مشابهت دارد.
به نوشتۀ روزنامه، این دختر در اول سپتمبر در یک پایگاه هوایی نیروهای امریکایی در سیسلی ایتالیا منتظر بود تا به فلادلفیای امریکا منتقل شود.
این دختر که حدود ۹ ساله است، در میان بیش از ۱۰۰ هزار تن از کسانی شامل بود که پس از به قدرت رسیدن طالبان، از طریق میدان هوایی کابل با استفاده از طیارههای امریکایی و متحدانش بیرون شدند.
الیسیو مامو فوتو ژورنالیست ایتالیایی عکس این دختر افغان را برای روزنامه گاردین گرفته. سپس این تصویر با عکسی که از سوی ستیف مکیوری عکاس امریکایی گرفته شده بود، مشابه دانسته شد.
او عکس شربت گل را در سال ۱۹۸۵ گرفته بود و در جون همان سال در مجله نشنل جیوگرافیک نشر شد.
این عکس که رنگ چشمان شربت گل را استثنایی توصیف کرده، نه تنها در افغانستان بلکه در تمامی جهان به سمبولی از پناهجویان بیخانه مبدل شد.
روزنامۀ گاردین مینویسد، عکسهای شربت گل و این دختر دیگر، بیانگر تکرار ناکامی تهاجم نیروهای خارجی در افغانستان است که در نتیجه اینکشور را به بیثباتترین محل در جهان مبدل کرد.