مقامهای حکومت افغانستان به دنبال حمله موتر بمب مرگبار در ولایت لوگر از طالبان به شدت انتقاد کردند.
محمد قاسم حلیمی وزیر ارشاد، حج و اوقاف روز شنبه این حمله را خلاف آموزههای دین خواند: "این دشمنان دین در ساعت افطار بر سکن طلبههای کرام انتحار و انفجار میکنند. این کدام دین است؟ این کدام جهاد است؟ ویران کردن پُل میوند جهاد است؟ پرتاب راکت بر حافظان جهاد است؟"
در این حمله که شام روز جمعه در شهر پل علم مرکز ولایت لوگر صورت گرفت دست کم ۲۶ تن کشته شدند و اضافه از ۱۰۰ تن دیگر زخم برداشتند.
بسیاری از جان باختگان جوانانی بودند که برای سپری کردن امتحان کانکور به این شهر آمده بودند.
بیشتر در این باره: وزارت داخله افغانستان: طالبان مسئول بمبگذاری مرگبار در لوگر اندهیچ گروهی به شمول طالبان مسئولیت حمله را نپذیرفته است.
اما مقامهای حکومت افغانستان از جمله حمدالله محب مشاور امنیت ملی کشور، طالبان را در این حمله دخیل میداند.
محب در نشست مشترک خبری مقامهای ارشد امنیتی روز شنبه در کابل گفت که گروه طالبان برای منافع کشورهای دیگر به جنگ دوام داده و به گفته او، مواد انفجاری را از پاکستان به دست میآورد: "تاحال هم مواد انفجاری و دیگر چیزهایی که به دست میآورند و آنرا استفاده میکنند برای کشتار افغانها و تخریب افغانستان از همانجا [پاکستان] و به فکرم در این مورد کدام رازی نمانده، تمام دنیا از این خبر دارد و طالب باید توضیحات بدهد."
طالبان در بارۀ این اظهارات محب تبصره نکرده اند اما در گذشته این موضوع را رد کرده بودند.
از سوی دیگر رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی همزمان با آغاز خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان خواستار اتحاد رهبران سیاسی کشور در گفتگوهای صلح شده است.
عبدالله عبدالله در مصاحبه با خبرگزاری اسوشیتد پرس روز شنبه گفت که خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان چالش بر انگیز خواهد بود و از همین رو به گفته وی تمام تلاشها در زمینۀ دستیابی به صلح متمرکز شود: "یک توافق صلح آمیز و فراگیر چیزی است که همه به آن باور دارند. اما اگر خدا نکند صلح نشود، هیچکس تاریخ اخیر کشور را فراموش نکرده و در این صورت همه چیز باید انجام شود تا پیامدهای جدی خروج نیروهای بینالمللی را مشترکاً کاهش دهیم."
رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی همچنان گفته که هنوز مطمئن نیست که طالبان خواستار صلح باشند.
عبدالله میگوید که این شورا بارها از گروه طالبان خواسته که تقاضاهایش را روی میز مذاکره مطرح کند.
طالبان ماه گذشته از اشتراک در کنفرانس استانبول خودداری کردند و گفتند، تا زمانیکه تمامی نیروهای بینالمللی از افغانستان بیرون نشوند، در نشستها در بارۀ این کشور اشتراک نخواهند کرد.
روند خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان دیروز شنبه اول ماه می رسماً آغاز شد و قرار است که این روند تا یازدهم ماه سپتمبر امسال تکمیل شود.