باز هم افزایش ابتلا به بیماری کووید۱۹ و باز هم نگرانی از مرگ و میر فزاینده ناشی از آن. میزان ابتلا در جهان از ۴۰ میلیون گذشت و مرگ و میر ناشی از آن نیز به همان تناسب رو به افزایش است.
شماری از کشور ها تدابیر تازه را به اجرا گذاشته اند، اما تلاش کرده اند از قرنطین کامل شهر ها پرهیز کنند.
اروپا اکنون با موج دوم ویروس روبرو شده. جوزپه کونته صدراعظم ایتالیا میگوید که قرنطین عمومی، اقتصاد کشورش را شدیداً صدمه میزند: "تا حد امکان تدابیر شدید را باید عملی کنیم تا از بسته شدن کامل شهر ها جلوگیری شود. کشور ما تحمل بسته شدن کامل را ندارد زیرا به اقتصاد ما آسیب جدی خواهد رسید."
بخش هایی از امریکا و کشورهای اروپایی اکنون ریکاردی از آمار مبتلایان روزانه را ثبت کرده اند.
سازمان صحی جهان میگوید اکنون در اروپا بیش از یک هزار مورد مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ در یک روز ثبت میشود.
اما این آمار در مقایسه با بهار و در تناسب با شمار مبتلایان کمتر است.
هنس کلوگ رئیس حوزۀ اروپا در سازمان صحی جهان میگوید، وضعیت در مقایسه با آغاز همهگیری ویروس کرونا در کشورهای اروپایی خیلی متفاوت است: "در مقایسه با ماه اپریل، اکنون دو تا سه مرتبه شمار بیشتر مبتلایان را ثبت میکنیم. با آن هم آمار مرگ و میر پنج مرتبه پایینتر است و زمانی را که بیماران در شفاخانه سپری میکنند دو تا سه مرتبه طولانیتر شده."
کلوگ میگوید علت پایین بودن آمار مرگ و میر قسماً مبتلا شدن جوانان بیشتر به این بیماری است زیرا آنها مقاومت بیشتر در برابر ویروس کرونا دارند.
پیش از این برخی گزارشها در مورد تاثیر مثبت ادویه ریمدی سیویر بر بیماران کووید۱۹ نشر شده بود اما مارتین لاندری پروفیسور و متخصص بیماری های ساری در پوهنتون اکسفورد تاثیر این ادویه را در مقطع حاضر خیلی اندک میداند:" نتایج واضح اند. تاثیر مثبت ادویه ریمدی سیویر در وجود نجات یافته ها دیده نشده. اگر به صورت خاص دیده شود، هیچ تاثیری بر کسانی که از دستگاه های تنفسی استفاده میکردند، دیده نشده. اگر از من پرسیده شود که صد بیمار را با ریمدی سیویر معالجه کنم، نتیجه آن خیلی ناچیز خواهد بود."
در این میان صندوق وجهی پول از رکود اقتصادی بزرگ در نتیجه همهگیری ویروس کرونا در سطح جهان خبر داده است.
کریستینا جیورجیفا رئیس این صندوق گفته که برای تدابیر خیلی بیشتر به بسته های کمک مالی نیاز است.
به گفتۀ او شاید زیانهای مالی ناشی از همهگیری ویروس کرونا به حدود ۲۸ تریلیون دالر برسد.
در عین حال تلاشها برای کشف واکسین ادامه دارد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز چهاردهم اکتوبر از تطبیق مرحله دوم واکسین خبر داد اما نتیجه آن زمانگیر خواهد بود.
با این همه، هزاران داوطلب در روسیه واکسین سپوتنیک را گرفته اند و دانشمندان میگویند که مرحله دوم بالای حدود ۴۰ هزار تن دیگر تطبیق خواهد شد.