مقامهای محلی در ولایت ننگرهار میگویند که تعداد کشته شدههای رویداد انفجار انتحاری دیروز شنبه (۱۲ میزان) در این ولایت به ۱۶ تن رسیده است.
مسئولان محلی دیروز گفته بودند که در این رویداد ۱۳ تن کشته شدهاند و حدود ۴۰ نفر دیگر زخمی شدهاند اما گزارشهای تازه میرسانند که سه زخمی دیگر این رویداد به شمول یک کودک، در شفاخانه جان دادهاند.
مسئولان محلی گفتهاند که بیشتری زخمیان رویداد دیروز ولسوالی شینوار ولایت ننگرهار نیز کودکان هستند.
در عین حال صبح امروز یکشنبه (۱۳ میزان) در دو رویداد جداگانه در کابل نیز سه تن کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.
فردوس فرامرز سخنگوی پولیس کابل به رادیو آزادی گفت که در تیراندازی افراد مسلح ناشناس در ولسوالی بگرامی دو تن کشته شدند.
همچنین در انفجار ماین مقناطیسی در حوزه هشتم نخست دو نفر زخمی شدند اما بعداً یک زخمی در شفاخانه جان باخت.
گفته شده که هدف این حمله حمدالله ارباب، عضو کمیسیون دسترسی به اطلاعات بود.
در همین حال، طارق آرین سخنگوی وزارت داخله افغانستان میگوید که حملههای انفجاری و مسلحانه و تلفات ناشی از آن در این کشور افزایش یافته است: "در شش ماه گذشته ۶۵۰ حمله تروریستی شامل ماینگذاریها، حملههای انتحاری، ترورهای هدفمند و پرتاب هاوان و راکت را انجام دادهاند. مسئولیت این حملهها به طالبان بر میگردد و در این رویدادها متأسفانه ۲۱۰ تن از هموطنان ما کشته و زخمی شدهاند."
این در حالی است که سه روز پیش در حمله موتر بمب در ولسوالی نهر سراج ولایت هلمند نیز ۱۰ تن کشته شدند که ۴ غیر نظامی شامل دو زن مشمول قربانیان آن بودند.
در عین حال وزارت دفاع افغانستان گفته که یک بمبگذار انتحاری پیش از رسیدن به هدف شام دیروز از سوی نیروهای امنیتی در ولسوالی میوند ولایت کندهار از پا درآمد.
تا حالا مسئولیت حمله در ولایتهای ننگرهار را گروهی برعهده نگرفته است. دولت افغانستان این حملهها را کار گروه طالبان میداند اما طالبان گفتهاند که در مورد رویداد دیروز در ولایت ننگرهار تحقیق میکنند.
طالبان پیش از این همواره گفتهاند که پس از توافقنامه صلح با امریکا حملههای خود را کاهش دادهاند.
در همین حال غلام ولی افغان معاون کمیسیون امور دفاعی ولسی جرگه ضمن آن که به کاهش خشونتها در افغانستان تاکید میکند میگوید که نیروهای امنیتی و دفاعی باید منابع اطلاعاتی خود را تقویت کنند: "برای جلوگیری از حملههای انتحاری و انفجاری باید شبکههای اطلاعاتی بیشتر دست به کار شوند. از امکانات اپراتیفی حکومتی باید استفاده درست صورت گیرد. تا زمانی که از بخشهای استخباراتی بهرهگیری درست نشود فکر نکنم که از این حملهها جلوگیری شود."
پیش از این نهادهای امنیتی و دفاعی افغانستان بارها گفتهاند که تلاشها برای جلوگیری از حملههای مخالفان مسلح دولت در ولایتهای این کشور ادامه دارد.
اما باری عارض کارشناس امنیتی میگوید که این تلاشها نتیجهبخش نبوده و مسئولان امنیتی نتوانسته اند که از حملههای انتحاری و هدفمند جلوگیری کنند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) پیش از این گفته که در نیمه اول سالجاری میلادی در این کشور، ۱۲۸۰ غیر نظامی کشته شده اند.