هیئت گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان به قطر رفت

سفر هیئت حکومت افغانستان به قطر

هیئت مذاکره‌کنندۀ دولت افغانستان سرانجام پس از یک تأخیر طولانی‌مدت به منظور آغاز رسمی مذاکرات با طالبان به قطر رفت.

مراسم گشایش این گفت‌وگوها فردا شنبه آغاز می‌شود، اما گفت‌وگوهای رسمی دوشنبۀ هفتۀ آینده آغاز می‌شود.

در این سفر هیئت مذاکرۀ کنندۀ دولت افغانستان را شماری از مقام‌های بلندپایه نیز همراهی می‌کنند.

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی، سلام رحیمی، معاون این شورا و نماینده خاص رئیس جمهور در امور صلح، محمد حنیف اتمر، سرپرست وزیرخاجه و سید سعادت منصور نادری، وزیر دولت در امور صلح از همراهان هیئت مذاکره‌کنندۀ دولت در این سفر هستند.

همزمان با این سفر شورای عالی مصالحۀ ملی می‌گوید که روی تمام موضوعات بحث صورت گرفته و آمادگی‌ها گرفته شده است.

فریدون خوزون، سخنگوی این شورا پیش از آغاز این سفر در میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی به رادیوی آزادی گفت که آنان توقع دارند که در این دور گفت‌وگوها روی اعلام آتش‌بس توافق صورت گیرد.

Your browser doesn’t support HTML5

سفر هیئت گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان با طالبان به دوحه

آقای خوزون می‌گوید: "این گونه تنظیم شده که فردا مراسم گشایش گفت‌وگوهای صلح میان افغانان در دوحۀ قطر انجام شود. ما آرزومند هستیم که در این دور مذاکرات به آتش‌بس سراسری در افغانستان برسیم، چون این خواست تمام افغانان است."

در همین حال عبدالحفیظ منصور، عضو هیئت مذاکره‌کنندۀ دولت افغانستان می‌گوید، به طالبان خواهند گفت که از راه زور موفق نمی‌شوند.

آقای منصور می‌گوید: "ما می‌رویم تا به طالبان بگویم که از راه زور موفق شده نمی‌توانید. افغانستان خانۀ مشترک همه است. زمینۀ آشتی و مشارکت فراهم شده است. بیایید مشکلات‌تان را از راه گفت‌وگو حل کنید."

عبدالحفیظ منصور، عضو هیئت گفتگو کننده حکومت افغانستان

گروه طالبان هم در اعلامیه‌یی از آمادگی هیئت مذاکراتی این گروه خبر داده است.

در اعلامیۀ طالبان آمده است: "آنان در نشست افتتاحیۀ مذاکرات بین‌الافغانی آمادگی‌شان را برای اشتراک اعلام می‌کنند."

اما در اعلامیۀ طالبان تنها از آمادگی‌ها برای نشست گشایش گفت‌وگوها خبر داده شده است. این موضوع نگرانی‌هایی را به میان آورده است که طالبان تنها در مراسم گشایش اشتراک می‌کنند و پس از آن گفت‌وگوها را به شرط قبول شدن شرایط‌شان محدود کنند.

گروه طالبان به این نگرانی‌ها پاسخی ارایه نمی‌کنند، اما محمداسماعیل خان، عضو شورای عالی مصالحۀ ملی می‌گوید که این موضوع نشان‌دهندۀ اختلافات زیاد میان هر دو طرف است.

وی گفت: "آغاز مذاکرات معمولا این گونه مشکلات را دارد. همچنین آدم که خواست‌ها و نظرات هر دو طرف را می‌بیند، برای طرف مقابل قابل قبول نیست."

زندانیان رها شده‌ی طالبان توسط حکومت افغانستان

بخشی از توافقنامۀ صلح امریکا با طالبان آغاز مذاکرات صلح میان افغانان به تاریخ دهم مارچ بود. اما گروه طالبان آغاز این مذاکرات را مشروط به رهایی ۵ هزار زندانی این گروه کرده بود که سرانجام دولت افغانستان تمامی این زندانیان را رها کرد.