مسئولان بانک خون افغانستان میگویند روزانه ۶۰ تا ۷۰ تن به مناسبت عاشورا به این بانک مراجعه و برای زخمیها و بیماران خون اهدا میکنند.
مصطفی باشنده شهر کابل که به بانک خون آمده میگوید به جای اینکه خونش را در جادهها بریزد، همه ساله با دوستانش برای اهدای خون به این بانک مراجعه میکند: "ما هر سال یک روز قبل از عاشورا، به مناسبت دهم محرم به مجروحین و بیماران خون اهدا میکنیم. بیمارهایی هستند که به خون نیاز دارند، بخصوص بیماران سرطان خون."
احسانالله بابکرخیل برای کمک به دوست بیمارش به بانک خون آمده تا به گفته خودش، مسئولیت ایمانی و انسانیاش را ادا کند.
"یک دوست من از مزار زنگ زد و گفت یکی از دوستانش در این جا مصاب به بیماری تب کانگو است و به خون نیاز دارد. در من احساسی پیدا شد و مسئولیتپذیر شدم تا به کسی کمک شوم."
از سوی دیگر، عنایتالله هاشمی، رئیس بانک خون افغانستان میگوید فردا دهم محرم از نزدیک به هزار تن خون جمعآوری خواهد شد.
او افزود که اگر هر فرد نزدیک به ۴۵۰ سیسی خون اهدا کند، نزدیک به یکصد هزار سیسی خون به بانک خون اضافه خواهد شد: "در این روزها با نزدیک شدن عاشورا، تعداد داوطلبان اهداکننده خون زیاد شده است. [روزانه] تقریباً ۶۰ تا ۷۰ تن به اهدای خون میآیند. وزارت صحت و بانک خون برای جمعآوری خون آمادگی کامل دارند. برخی تیمهای سیار نیز هستند که در تکیهخانهها براساس تفاهم و با در نظرداشت مسایل بهداشتی، خون جمعآوری میکنند. ما تلاش داریم تا به اندازه کافی خون جمعآوری کنیم."
آقای هاشمی افزود که در چهار سال گذشته افراد داوطلب اهداکننده خون به ۵۰ درصد رسیده است و با گذشت هر سال به این رقم افزوده میشود.
رئیس بانک خون افغانستان در ادامه گفت که داوطلب اهدای خون در ولایات کم است اما افزود که مسئولین بانک خون تلاش دارند تا توسط پیامهای اجتماعی به مردم آگاهیدهی کند تا با بانکهای خون کمک شوند.
به گفته مسئولان این بانک، مردم میتوانند افزون بر روز عاشورا، همه روزه در کنار بانک خون به شفاخانههای استقلال، جمهوریت، رابعه بلخی، وزیرمحمد اکبرخان، اندرا گاندی، علیآباد، ابنسینا و شفاخانه زایشگاه ملالی برای اهدای خون مراجعه کنند.
شماری از داکتران میگویند که باید خانمهای سالم سه بار در سال و مردها چهار بار در سال ۴۵۰ سیسی خون از بدن خود بیرون کنند. به گفته آنان، با این کار میتوانند از بیماریهای قلبی و سرطانهای خطرناک جلوگیری کنند.