کمپاین سه روزهی واکسین پولیو امروز دوشنبه (۲۰ جولای) در پاکستان آغاز شد و قرار است حدود ۸۰۰ هزار کودک را تحت پوشش قرار دهد.
این کمپاین در حالی از سر گرفته شده که سیستم صحی پاکستان با یک تهدید دیگر یعنی ویروس همهگیر کرونا دستوپنجه نرم میکند.
این اقدام ماهها بعد از آن صورت میگیرد که تشدید حملهها بر کارمندان خیریه و کارمندان کمپاین پولیو این تلاشها را خدشه دار کرده و همچنان گسترش ویروس همهگیر کرونا، بر فعالیتها در سیستم صحی پاکستان غلبه کرده است.
قرار است کمپاین واکسین پولیو در پاکستان سه روز ادامه یابد و حدود ۸۰۰ هزار کودک را تحت پوشش قرار دهد.
مقامهای پاکستانی از اداره پولیس این کشور خواسته اند که امنیت کارمندان پولیو را تامین کند.
رنا محمد صفدر که بر تلاشهای ضد پولیو در پاکستان نظارت میکند؛ گفته است، کارمندان پولیو در زمان کمپاین فاصلههای فزیکی را بر اساس هدایتهای صحی رعایت خواهند کرد.
جنرال قمر جاوید باجوه لوی درستیز پاکستان در ماه جون به بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت و سرمایهدار معروف امریکایی گفته بود که علیرغم تهدید کووید-۱۹، حکومت پاکستان در نظر دارد کمپاین واکسین پولیو را در سراسر کشور از سر گیرد.
بنیاد خیریۀ بیل و میلیندا گیتس، پاکستان و چندین کشور دیگر را در مبارزه علیه پولیو همکاری مالی کرده است.
پولیو بیماری معلول کننده و تهدید کننده برای حیات انسان است که ویروس پولیو باعث آن میشود.
پاکستان، افغانستان و نایجریا تنها سه کشور جهان اند که پولیو در آن به طور مکمل محو نشده است.
شماری از متخصصان دلیل قضایای جدید پولیو در پاکستان را والدینی خواندهاند که اجازه واکسین شدن کودکانشان را نمیدهند.
طالبان و دیگر گروههای تندرو غالباً حملههایی را بر کارمندان پولیو یا نیروهای که امنیت این کارمندان را تامین میکنند، انجام میدهند.
به باور آنها، این واکسین بخشی از دسیسههای غرب است و هدف آن عقیم ساختن کودکان یا جمعآوری معلومات استخباراتی در جریان کمپاین است. اما دانشمندان این باورها را رد میکنند.
پاکستان در دسامبر سال گذشته یک کمپاین ۵ روزهی واکیسن پولیو را در حالی آغاز کرده که شمار مبتلایان به این ویروس در آن کشور به بیش از ۱۰۰ تن میرسید.