بهدنبال نشر گزارشها مبنی بر موجودیت فساد در مصرف بودجه مبارزه با ویروس کرونا و قاچاق دستگاههای تنفس مصنوعی به پاکستان، محمداشرف غنی به اداره بازرس افغانستان دستور داده تا این ادعاها را بررسی کند.
غزال حارس رئیس اداره بازرس روز پنجشنبه در یک نشست خبری در کابل برای بررسی این ادعاها از افراد، جامعه مدنی و رسانهها خواست تا شکایات و اسناد در این باره را به این اداره بسپارند. او تعهد کرد که از اطلاع دهندگان فساد اداری حمایت خواهد شد.
او همچنان گفت: "بر اساس حکم رئیس جمهور که دو روز پیش صادر شد به اداره بازرس صلاحیت داده تا در کنار ادعاهای فساد در مصرف بودجه مبارزه با ویروس کرونا و قاچاق دستگاههای تنفس مصنوعی، چگونگی عدم پرداخت حقوق کارکنان شفاخانههای کوید-۱۹ را نیز بررسی کند."
خانم حارس افزود: "اداره بازرس وقتی قضایا را گرفت بعد از بازرسی مواردی که ماهیت جرمی داشته باشند را به نهادهای عدلی و قضایی راجع میسازد و مواردی که ماهیت جرمی ندارند، سفارشات و پیشنهادات را به ادارات پیشنهاد خواهد کرد و از این پیشنهادات نظارت خواهد کرد."
پیش از این خبرگزاری پژواک طی یک گزارشی ادعا کرد که ۳۲ دستگاه تنفس مصنوعی از افغانستان به پاکستان قاچاق شده است. پژواک ادعا کرده که این دستگاهها در حالی قاچاق شده که در افغانستان بیماران کوید- ۱۹ به دستگاههای تنفس مصنوعی و آکسینجن نیاز جدی دارند.
وزارت صحت قاچاق دستگاههای تنفس مصنوعی به پاکستان را رد کرد
همچنان برخی رسانههای دیگر گزارش داده اند که در مصرف پولهای اختصاصی مبارزه با ویروس کرونا در افغانستان حیفومیل صورت گرفته است.
با وجود چنین گزارشها و ادعاها پرسونل صحی در برخی شفاخانههای کوید-۱۹ گفته اند که حدود سه ماه میشود حقوق ماهیانه خود را دریافت نکرده اند.
رئیس اداره بازرس میگوید: "نتیجه بازرسیهای آنان از این موارد با مردم و رئیس جمهور شریک خواهد شد."
به گفته غزال حارس هرگونه فساد در شرایط کنونی که منجر به تلف شدن مردم شود"جنایت بزرگی" خواهد بود.
او افزود: "متاسفانه وضعیت فعلی طوری است که هزینه فساد جان هموطنان ما خواهد بود که این برای ما قابل تحمل نیست، اگر فساد باعث نرسیدن خدمات صحی شود و از اثر آن مردم جان خود را از دست دهند جنایت بزرگتری از این وجود نخواهد داشت."
این در حالی است که افغانستان در اوج شیوع ویروس کرونا قرار دارد. بر اساس آمارهای رسمی وزارت صحت عامه در یک شبانه روز گذشته ۳۳ تن در شفاخانههای دولتی افغانستان از اثر ابتلا به ویروس کرونا جان داده اند.
در این مدت، ۱۸۶ مورد جدید ابتلا به این ویروس تنها در آزمایشگاههای دولتی افغانستان به ثبت رسیده است.
رقم کلی مبتلایان تا حال به بیش از ۳۲ هزار تن رسیده است. ۸۰۷ تن جان باخته و بیش از ۱۶ هزار تن بهبود یافته اند.