عربستان سعودی اعلام کرده که بهخاطر جلوگیری از همهگیری ویروس کرونا در سالجاری زائران بینالمللی نمیتوانند، مناسک حج را انجام دهند.
وزارت حج و عمرۀ پادشاهی سعودی دیروز (دوشنبه ۲۲ جون) گفت، صرف تعداد خیلی محدود مسلمانان کشورهای مختلف كه در عربستان سعودی اقامت دارند، قادر به اجرای مراسم حج در پایان ماه جولای امسال خواهند بود.
بهگفتۀ وزارت حج و عمرۀ عربستان "این تصمیم برای اطمینان از اجرای مراسم حج بهطور مصون از لحاظ صحت عامه، با رعایت اقدامات پیشگیرانه، قواعد فاصلۀ اجتماعی لازم برای حفظ انسانها در برابر خطرات ناشی از این همهگیری و مطابق به آموزشهای اسلامی در زمینۀ حفاظت از جان انسانها گرفته شده است".
حج یکی از پنج بنای اسلام است و هر مسلمان توانا و دارای امکان مالی باید آن را یک بار در طول زندگیاش انجام دهد.
همه ساله حدود ۲.۵ میلیون مسلمان از بیش از ۱۸۰ کشور جهان به اجرای مناسک حج میپردازند که شامل دعا، نیایش و اجرای مراسم خاص در جریان پنج تا شش روز در شهر مکه است.
تراکم جمعیت در جریان مراسم حج، عربستان سعودی و سایر کشورهای جهان را در معرض خطر شیوع بیشتر همهگیری ویروس کرونا قرار میدهد، زیرا میلیونها مسلمان در اماکن مذهبی جمع میشوند.
در حال حاضر، عربستان سعودی در تلاش مهار همهگیری ویروس کروناست، حدود ۱۶۱هزار تن در این کشور به این ویروس مبتلا شدهاند و مرگ و میر ناشی از آن ۱۳۰۰ تن گزارش شده است.
عربستان قبلاً زیارت حج عمره را در ماه مارچ لغو کرد و مقامهای سعودی به مسلمانان توصیه کردند تا برای مراسم حج آماده شوند. با آنکه برخی محدویتها در عربستان کاهش یافته، اما سرحدات این کشور هنوز هم به روی بازدید کنندگان مسدود است.
کشورهای اندونیزیا و مالیزیا که سالانه حدود ۲۵۰ هزار مسلمان را به حج اعزام میکنند، در اوایل ماه جاری اعلام کردند که شهروندانشان را امسال به حج نمیفرستند.
تصمیم سعودی در مورد لغو مراسم حج احتمال دارد شماری از مسلمان تندرو را ناراحت كند كه حج را یک مسئولیت شرعی میشمارند.
پس از اعلام حکومت عربستان در مورد لغو مراسم حج امسال، رسانههای حکومت سعودی، اعلامیههای متعدد سازمانهای اسلامی و دانشمندان را در حمایت از این تصمیم استثنایی در مطابقت با قوانین اسلامی، نشر کردهاند.