در کنار جنگ و کرونا، رویدادهای ترافیکی هم جان شهروندان افغانستان را میگیرد.
رویدادهای ترافیکی در دو ماه اول سال جاری هجری خورشیدی جان نزدیک به ۱۸۰ تن را در سرتاسر افغانستان گرفته است.
خان محمد شینواری رئیس پولیس ترافیک کابل میگوید، در ماههای حمل و ثور نزدیک به ۱۵۰۰ حادثه ترافیکی رخ داده است.
او میافزاید: "در کل ۱۴۳۶ حادثه ترافیکی صورت گرفته که ۱۷۶ تن کشته شده و ۲۴۴ تن زخمی شده اند."
باشندگان ولایتهای مختلف افغانستان میگویند، رانندگان موترها بهخصوص موترهای مسافربری در بزرگراهها قوانین ترافیکی را رعایت نمیکنند.
به گفته آنها، بیپروایی رانندگان و مجازات نشدن متخلفین مقررات ترافیکی از عوامل افزایش رویدادهای ترافیکی است.
مرسل از باشندگان ولایت بدخشان میگوید:"رانندگانی که در بزرگراهها رانندگی میکنند و در شهرها کار میکنند مقررات ترافیکی را در نظر نمیگیرند، کمربند محافظتی را استفاده نمیکنند، سرعت شان از حد معمول زیاد است. همین بیپرواییها سبب شده که رویدادهای ترافیکی رخ بدهد."
اسماعیل خان از باشندگان ولایت کنر نیز میگوید، بسیاری رانندگان بیپروا اند.
او میافزاید:"در مسیر راه جلال آبادـکابل و کنرـجلال آباد مردم هر روز شاهد تصادم موترها استند. دلیلاش این است که رانندگان موترها بهقوانین ترافیکی پابند نیستند."
اما برخی رانندگان میگویند، خراب بودن جادهها از عوامل اصلی رخدادهای ترافیکی است.
محمد اکرام یکی از این رانندگان بهرادیو آزادی میگوید: "در جاده کابلـغزنی رانندگی میکنم، از اثر انفجار ماینها جادهها خراب شده که با ریزش باران و سرازیر شدن سیلابها این خرابیها بیشتر شده است، به همین دلیل حوادث ترافیکی بسیاری رخ میدهد."
در حالی که رئیس پولیس ترافیک کابل میگوید، بیاحتیاطی رانندگان و عدم رعایت مقررات ترافیکی از عوامل اصلی رخدادهای ترافیکی است، اما غلام فاروق نظری یک عضو ولسی جرگه از پولیس ترافیک انتقاد کرده میگوید، بهکسانی هم جواز رانندگی داده شده که از اصول و مقررات ترافیکی بیخبر اند.