رئیس جمهور افغانستان از نیروهای کماندوی اردوی ملی خواست که قدرتشانرا به طالبان نشان بدهند.
رئیس جمهور افغانستان پس از حملات در کابل، ننگرهار و پکتیا که دهها تن کشته و زخمی شدند، به قول اردوی عملیاتهای خاص کماندو رفت و از نیروهای کماندو خواست قدرت خود را به طالبان به نمایش بگذارند.
محمد اشرف غنی در سخنرانی در این قول اردو در کابل، پس از چاشت روز پنجشنبه(۲۵ ثور) به نیروهای کماندو گفت که شمشیرشانرا از غلاف بیرون آورند و قوتشان را بار دیگر نشان دهند.
آقای غنی افزود: "امروز بار دیگر ضرورت است که قوت نهان و شمشیر خود را از غلاف بکشید روز آن است که دشمن افغانستان قوت خاص کماندوی افغانستان را ببیند."
پس از امضای موافقتنامه میان امریکا و طالبان در ۲۹ ماه فبروری در دوحه پایتخت قطر، جنگ در افغانستان برای مدت کوتاهی کاهش یافته بود؛ اما طالبان با آغاز فصل بهار، حملات شانرا افزایش دادند.
هرچند این گروه مسؤلیت حملههای روز سهشنبه به شفاخانۀ صد بستر در منطقه دشت برچی کابل و مراسم خاکسپاری در ولسوالی شیوۀ ولایت ننگرهار را نپذیرفته اما حکومت افغانستان، طالبان را در هر دو حمله دخیل میداند.
رئیس جمهور اشرف غنی در واکنش به این حملهها، به نیروهای امنیتی و دفاعی دستور داد که از حالت دفاعی بیرون شوند و حالت تهاجمی اختیار کنند.
طالبان با گرفتن مسؤلیت حملۀ روز پنجشنبه در نزدیک محکمۀ نظامی و مستوفیت شهر گردیز مرکز ولایت پکتیا که با استفاده از موتر بمبگذاری شده صورت گرفت؛ گفتند که این حمله را در واکنش به اعلام عملیات تهاجمی حکومت انجام دادند.
آقای غنی در اظهارات دیروزش درکنار هشدار اقدامات نظامی، بر تعهد حکومت در بخش صلح نیز تأکید ورزید و گفت که هدف از عملیات تهاجمی ایجاد شرایط برای صلح است.
شماری از کارشناسان از جملۀ اسحق اتمر استاد پوهنتون در شهر برلین جرمنی میگوید که تشدید حملات طالبان در افغانستان، حکومت این کشور را واداشت تا در راستای اجرای عملیات تهاجمی تصمیم گیرد.
آقای اتمر در ادامه به رادیو آزادی شام دیروز گفت: "به باور من دولت افغانستان در یک موضع قوی قرار داشته باشد و طرف مقابل و همچنین امریکا و ناتو دوستان ستراتیژیک افغانستان را قانع بسازد که ما نمیتوانیم بهخاطر حملات طالبان یا هر گروه تروریستی دیگر مردم بیگناه و بیدفاع خود را قربانی کنیم. موقف دولت افغانستان در این قسمت باید واضح و روشن باشد."
وی افزود، با آنکه حکومت افغانستان و طالبان پس از موافقتنامۀ دوحه به مبادلۀ زندانیان آغاز کردند اما به گفتۀ آقای اتمر، رویدادهای اخیر نشان میدهد که طالبان به این موافقتنامه پایبند نیستند.
طالبان در واکنش به حملههای کابل و ننگرهار ادعا کرده اند که این گونه حملات از سوی افراد مهم داعش و حکومت افغانستان بهگونۀ مشترک طرح و عملی میشوند.
اما حکمتالله اعظمی معاون مرکز مطالعات صلح و خشونت در افغانستان به این باور است که در حملههای که مسؤلیتاش را داعش پذیرفته، شبکه حقانی مربوط به طالبان نیز دخیل بوده است.