کریستالینا جورجیوا رئیس صندوق بینالمللی پول میگوید که جهان در نتیجۀ ویروس همهگیر کرونا با بحران بزرگ اقتصادی در سال روان میلادی روبهرو خواهد شد بحرانی که به گفته او نظیرش پس از بحران بزرگ سالهای ۱۹۲۹ و ۱۹۳۳ مشاهده نشده است.
بانو جورجیوا در این باره به روز پنجشنبه (۹ ماه اپریل) در واشنگتن سخن گفت.
او افزود که رشد اقتصادی در جهان به سرعت عقب خواهد افتاد و از میان ۱۸۰ کشور عضو این صندوق،۱۷۰ کشور با کاهش سرانۀ درآمد مواجه خواهند شد.
رئیس صندوق بینالمللی پول افزود: "جای سؤال نیست که سال ۲۰۲۰ فوقالعاده دشوار خواهد بود. اگر شیوع این ویروس همهگیر در نیمۀ دوم سال کاهش یابد و رنگ ببازد، اقدامات برای جلوگیری آن نیز به تدریج کم خواهد شد و با این، اقتصاد دوباره تحرک خواهد یافت. در آن صورت تصور ابتدایی ما این است که در وضعیت بهبود جزئی در سال ۲۰۲۱ پدید خواهد آمد."
بانو جورجیوا گفت که آیندۀ جهان در نتیجۀ شیوع ویروس کرونا نامعلوم به نظر میرسد.
وی همچنین هشدار داد که وضعیت شاید دیگر هم خراب شود.
با آنکه شماری از کشورها به هدف کم کردن تأثیر اقتصادی ویروس کرونا، ۸ تریلیون دالر بستههای حمایتی را روی دست گرفته اند اما رئیس صندوق بینالمللی پول از حکومتها خواست که اقدامهای بیشتر انجام دهند تا از تأثیرات ناگوار وضعیت فعلی در آینده بر کسب و کار جلوگیری شود.
قرار است صندوق بینالمللی پول (آیاماف) گزارش چشم انداز اقتصاد جهانی توام با پیشبینیهای ناخوشایند را برای کشور های عضو به روز سهشنبه هفته آینده ۱۴ ماه اپریل نشر کند.