همهگیری ویروس کرونا در سطح جهان ادامه دارد. ایتالیا از کشورهای است که از این همهگیری سخت آسیب دیده است.
انستیتوت ملی صحت این کشور مشورههای را در مورد شیوۀ برخورد با فشار روانی ناشی از این همهگیری تحت عنوان" کووید-۱۹: مبارزه با فشار روانی در خانه و خانواده" منتشر کرده است.
به نوشتۀ این انستیتوت، در حالات اضطراری صحی مانند همهگیری کووید-۱۹، ترس ما از وضعیت غیر منتظره و بالقوه برای ما و خانوادۀ ما و نیاز به رعایت فاصلۀ جسمی، به طور طبیعی احساس از دست دادن کنترول و فشار روانی را به وجود میآورد.
ترس یک حالت طبیعی است و بدون ترس، انسان به حیث یک موجود، احتمالاً مدتها پیش منقرض شده بود. اما اگر ترس بیش از حد شود، ما را آسیب پذیر میسازد.
برای جلوگیری از تبدیل ترس به اضطراب، چه کار را باید کرد؟
پیروی از توصیههای مقامات صحی، یکی از راههای تشخیص نقش مثبت ترس، بدون دچار شدن به استرس است.
بناءً در وضعیت که همهگیری ویروس کرونا ادامه دارد، برای جلوگیری از استرس باید توصیههای وقایوی مسئولان صحی مراعات شود.
یعنی تا حد امکان در خانه باقی بمانید، در فاصلۀ مصون از دیگران قرار بگیرید و فاصلۀ جسمی را مراعات کنید.
اکثراً دستان تان را بشویید و تماسهای جسمی را حتی بین اعضای خانواده محدود سازید.
زمانیکه انسان به دلایل متفاوت مجبور به باقی ماندن در خانه میشود، به احتمال زیاد، بیشتر احساساتِ مانند ترس و عصبانیت بیشتر از حد معمول افزایش مییابد که میتواند انسان را به سوی اقدامات نامتناسب و حتی مضر سوق دهد. بناءً احساسات را باید کنترول کرد.
اما اگر باید در خانه باقی ماند، وقت را چگونه میتوان سپری کرد؟
زمانیکه باید در خانه باقی بمانید، فراموش نکنید که هنوز هم دنیا در دسترس است.
میتوانید با هر کس که بخواهید صحبت کنید، آنچه را که علاقمندید بخوانید، به آنچه دوست دارید نگاه کنید. به طور خلاصه، به لطف منابع فکری خود و تکنولوژی موجود، گزینههای بیشمار دارید.
مادران و پدران که فرزندان خرد و نوجوان دارند، چه باید بکنند؟
هرگز فراموش نباید کرد که اگر پدران و مادران به وضعیت و سلامت فکری و روانی خود توجه کنند، به وضعیت فکری و روانی کودکانشان نیز توجه کرده اند. پدران و مادران باید شیوۀ زندگی معمول را تغییر دهند، از بودن در کنار همدیگر لذت برده و شیوههای جدید و لذت بخش زندگی روزانه را دریابند.