دوشنبه، جهانیان روز مرگبار دیگری ناشی از ویروس کرونا را پشت سر گذاشتند.
۷۷۰ هزار مبتلا و بیش از ۳۷ هزار قربانی در جهان به ویروس کرونا؛ وضعیت تا روز دوشنبه «۳۰ مارچ ۲۰۲۰» همینگونه بود.
در این روز در شمار مبتلایان در ایتالیا اندکی کاهش رونما شد، اما تلفات در این کشور باز هم بیش از ۸۰۰ تن بود. شمار مجموعی تلفات ناشی از ویروس کرونا حالا در ایتالیا به بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن رسیده و مبتلایان از مرز ۱۰۰ هزار تن هم گذشته است.
اسپانیا هم با بیش از پنج هزار مورد مثبت ویروس کرونا در یک روز، از چین پیشی گرفت و پس از امریکا و ایتالیا، سوم شد.
ایالات متحدۀ امریکا که با بیش از یک ۱۵۰ هزار واقعه مثبت کرونا در صدر جدول قرار دارد، تا هنوز قرنطین عمومی در شهر های بزرگش مانند نیویارک و کالیفورنیا به اجرا نگذاشته است. تنها دوشنبه در امریکا، بیش از ۱۳ هزار واقعۀ مثبت ویروس کرونا ثبت شد.
به دنبال چین که در جایگاۀ چهارم قرار دارد، جرمنی و فرانسه بیشتر وقایع مثبت کرونا را دارند. با حدود ۴۴۰۰ واقعه در روز دوشنبه (۲۹ مارچ)، فرانسه از ایران پیشی گرفت.
هزاران کیلومتر دورتر از اروپا، ایران میگوید که تدابیر را خیلی جدی میکند تا از شیوع 'کووید-۱۹' در این کشور جلوگیری شود.
در پاکستان صدراعظم عمران خان، برنامۀ هشت میلیارد دالری کمک برای آسیب دیدههای ناشی از کرونا را اعلام کردهاست.
خان دیشب (۲۹ مارچ) در سخنرانی از طریق تلویزیون دولتی پاکستان همچنان گفت که یک صندوق برای کسانی هم ایجاد شده که میخواهند با فقیران کمک کنند.
صدراعظم پاکستان همچنان از مجازات جدی برای کسانی خبر داد که مواد غذایی را احتکار میکنند.
آقای خان افزود: "امروز میخواهم به مخاطبان خاص بگویم، کسانیکه میخواهند از گرسنگی و تکلیف مردم پول به دست آورند، رهبری علیه شما اقدام خیلی شدید خواهد کرد. مجازاتی خواهید شد که عبرت برانگیز باشد، زیرا اگر کسی در این کشور از گرسنگی جان بدهد، شما مسئول خواهید بود."
آنسو در هند، همسایهگی پاکستان و دومین کشور پر جمعیت جهان، با آنکه قرنطین عمومی وضع شده، برخی بازارها تا هنوز مزدحم هستند. بیشتر کسانی بیرون میشوند که به کارهای روزمزد اشتغال دارند و کمکهای دولت را بسنده نمیدانند.
در ژنیف، تدروس ادهانوم گبریاسوس رئیس سازمان صحی جهان روز دوشنبه (۳۰ مارچ) گفت که کمبود و نبود وسایل صحی و طبی به مشکل بزرگ مبدل شدهاست.
او افزود که با وزیران تجارت کشورهای «گروه ۲۰» صحبت کرده و از تمامی شرکتهای تجارتی خواسته است تا برای افزایش تولیدات و وسایل و لوازم طبی اطمینان دهند.
در حال حاضر ماسک، مواد ضد عفونی کننده، دستگاههای تشخیص ویروس کرونا و آلههای تنفسی، از چالشهای اند که برخی کشورهای جهان از جمله ایالات متحدۀ امریکا و ایتالیا با آن دست و پنجه نرم میکنند.