ارگ: امیداوریم روند گفت‌وگوها میان دولت افغانستان و طالبان آغاز شود

به نظر می‌رسد که این روزها افغانستان یک گام دیگر به صلح نزدیک شده است.

به نظر می‌رسد که این روزها افغانستان یک گام دیگر به صلح نزدیک شده است.

پس از آخرین دیدار و گفت‌وگوهای نمایندگان امریکا و طالبان در قطر، گزارش‌های به نشر رسیده است که طالبان بر سر کاهش خشونت‌ها به توافق رسیده اند.

مایک پمپیو، وزیر خارجۀ امریکا نیز دو روز پیش در گفت‌وگوهای تلفونی جداگانه با محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان از پیشنهاد طالبان برای کاهش قابل ملاحظه و پایدار خشونت خبر داده بود.

رئیس جمهور و رئیس اجرایی هم از این پیشنهاد طالبان استقبال کردند و ابراز امیدواری کردند که این موضوع منجر به آتش بس شود.

اکنون وحید عمر، مشاور ارشد ریاست جمهوری در امور روابط عامه و استراتژیک امروز در نشستی در کابل می‌گوید آنان امیداور هستند که هر چه زودتر گفت‌وگوهای صلح میان امریکا و طالبان به نتیجه برسد و روند گفت‌وگوهای مستقیم میان دولت افغانستان و طالبان آغاز شود.

وحید عمر، مشاور ارشد ریاست جمهوری در امور روابط عامه و استراتژیک

او می‌افزاید: "پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌یی در صحبت‌های آن‌ها با طالبان صورت گرفته اند. ما امیدوارهستیم که هر چه زودتر این مرحلۀ گفت‌وگوهای امریکا و طالبان به نتیجه برسد تا بعد از او مذاکرۀ مستقیم میان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان صورت گیرد."

در همین حال عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت امروز (پنج‌شنبه، ۲۴ دلو) در مراسم بزرگداشت از سالروز درگشت صبغت‌الله مجددی، رهبر پیشین جهادی گفت که امیدواری‌های وجود دارد که توافق روی کاهش‌خشونت‌ها و جنگ، زمینه برای تأمین صلح در کشور فراهم کند.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت افغانستان

او افزود: "با همین که موافقه صورت گرفته که سطح جنگ پایین بیاید، کاهش خشونت‌ صورت گیرد و این زمینه‌ساز شورد برای آتش بس سراسری و سرانجام رفتن به مذاکرات بین الافغانی که نتیجه اش صلح بین افغان ها باشد و ایجاد یک وضعیتی که افغان ها با هم و با دیگر ها در صلح زندگی کنند. "

از سوی دیگر حنیف اتمر، مشاور پیشین شورای امنیت ملی در این مراسم از سیاسیون و جریان‌های سیاسی خواست که مخالفت‌های انتخاباتی را فراموش کنند و در جریان گفت‌وگوهای صلح متحد شوند.

حنیف اتمر، مشاور پیشین شورای امنیت ملی

او افزود: "اگر خواست خدا بود و چنین توافقی حاصل شده باشد، اولین مسئولیت و رسالت ما این خواهد که اجماع و وحدت بزرگان سیاسی افغانستان تأمین کنیم و برای مذاکرات آمادگی بگیریم. "

محمدیونس قانونی، معاون نخست رئیس جمهور پیشین می‌گوید که در بارۀ چگونگی صلح و به‌دست آردن تفاوت دیدگاه ها وجود دارد.

محمد یونس قانونی، معاون نخست رئیس جمهور پیشین افغانستان

به گفتۀ آقای قانونی، تصور این که صلح تنها توسط حکومت و یا توسط سیاسیون به وجود می‌آید، توهم است.

آقای قانونی باور دارد که مثلث حکومت، سیاسیون و طالبان می‌تواند صلح را در افغانستان به میان آورد.

در همین حال شورای عالی صلح افغانستان می‌گوید، توافقنامه صلح میان امریکا و نماینده گان طالبان تا چند روز آینده امضاء خواهد شد.