در حوزه‌های کابل پولیس مسلکی توظیف خواهد شد

مسعود اندرابی سرپرست وزارت امور داخله

مسعود اندرابی سرپرست وزارت امور داخله دیشب به رادیو آزادی گفت که اقدام به توظیف پولیس مسلکی در حوزه‌های امنیتی شهر کابل، بخشی از برنامه جدید امنیتی است که در دو مرحله به اجرا گذاشته خواهد شد.

وزارت داخله همچنین از چهارشنبه شب به این‌سو، عملیاتی را علیه مجرمین در کابل آغاز کرده است.

این در حالی‌است که نگرانی‌ها در بارۀ افزایش رویداد‌های جنایی در پایتخت کابل بیشتر شده است.

به‌دنبال بالا گرفتن نگرانی‌ها در بارۀ افزایش رویداد‌های جنایی در شهر کابل، وزارت داخلۀ افغانستان می‌گوید که کار در مورد اجرای پلان تازۀ امنیتی پایتخت ادامه دارد.

مسعود اندرابی سرپرست این وزارت دیشب به رادیو آزادی گفت که به اساس این طرح، پولیس مسلکی در سطح رهبری حوزه‌های امنیتی کابل گماشته خواهد شد.

او افزود: "اجرای بخش اول این طرح، از حوزه‌های اول و پنجم آغاز شده است. پلان اصلی [امنیتی] کابل در دو مرحله است. اجرای مرحلۀ اولش ۹ ماه و مرحله دوم آن تا سه سال را در بر خواهد گرفت."

آقای اندرابی اضافه کرد: "تمرکز برنامۀ ۹ ماهۀ ما بیشتر روی این است که چطور پولیس مسلکی و تعلیم‌یافته که از اکادمی پولیس فارغ شده باشد در سطوح افسری تعیین کنیم و همچنین طرزالعمل‌هایی را به‌وجود آوریم که روند کاری خود حتٰی تا تشکیلات ما را مرور کنیم تا بتوانیم به‌شکلی باشد که جوابگوی حقیقت‌های امروزی حوزه باشد. فعلاً طرح اولی در دو حوزه که حوزه‌های اول و پنجم است به‌کار انداخته شده."

سرپرست وزارت داخله در ادامه به‌عملیات پولیس علیه افراد دخیل در رویداد‌های جنایی در کابل اشاره کرد و گفت که این اقدام در پیوند به‌تشویش باشنده‌های کابل روی دست گرفته شده است.

به اساس معلومات این وزارت، تا حال حد‌اقل ۱۸ تن در جریان این عملیات که چهارشنبه شب آغاز شد، بازداشت شده اند.

نگرانی در بارۀ افزایش رویداد‌های جنایی در کابل پس از آن تشدید یافت که علی سینا ظفری محصل پوهنتون امریکایی-افغانستان اوائل هفته جاری در مربوطات حوزۀ سیزدهم کابل از سوی دزدان باضرب چاقو کشته شد.

به دنبال این واقعه، کارزاری زیر نام "کابل امن نیست" در شبکه‌های اجتماعی به‌راه انداخته شد.

عباس فراسو، یکی از نزدیکان علی سینای ۲۲ ساله در صحبت با رادیو آزادی این اقدام وزارت داخله را ستود اما گفت که این وزارت دیرتر دست به‌کار شده است.

او افزود: "متأسفانه وزارت داخله و دیگر نهادهای امنیتی به‌وقت تلاش نکردند و تعداد زیادی از شهروندان ما به‌شمول علی سینا ظفری را به دلیل به‌توجهی ارگان‌های امنیتی از دست دادیم. اگر این اقدام‌ها می‌شد شاید علی سینا ظفری و همانند او ده‌ها جوان دیگر زنده می‌بودند.

بحث‌ها در نشست روز پنج‌شنبه مقام‌های سکتور امنیتی افغانستان نیز در بارۀ چگونگی جلوگیری از جرایم جنایی در کابل متمرکز بوده است.

به اساس خبرنامۀ دفتر شورای امنیت ملی افغانستان، مسئولان ارشد امنیتی کابل در این نشست گفته اند که طرزالعمل جدید در بخش مبارزه با جرایم تهیه شده و همچنین در سطح رهبری امنیتی تغییرات لازم به‌میان آمده است.

وزارت داخلۀ افغانستان در گذشته هم به‌بازداشت افراد متهم به‌دست داشتن در رویداد‌های امنیتی اقدام کرده بود.

گماشته شدن چهره‌های تازه و مسلکی در سطح رهبری حوزه‌های امنیتی شهر کابل موضوع جدید نیست.

وزارت داخلۀ افغانستان در اواخر سال ۱۳۹۷ خورشیدی، آمرین یازدۀ حوزه امنیتی کابل را برکنار و به عوض شان افراد جدید را توظیف کرده بود.

حالا دیده شود که اقدام تازه این وزارت در راستای کاهش رویداد‌های جنایی در پایتخت کابل چقدر تاثیرگذار خواهد بود.