سازمان ملل‌متحد: افغانستان در ۲۰۲۰ با عدم مصونیت غذایی روبه‌رو است

آرشیف، شماری از افراد در تلاش گرفتن غذا در مزارشریف.

سازمان ملل‌متحد تخمین می‌کند که بیش از ۱۴ میلیون تن در جریان سال ۲۰۲۰ میلادی در افغانستان، نیازمند کمک‌های مواد غذایی خواهند بود.

این سازمان سال پیش‌رو را برای افغانستان از نظر مصونیت غذایی، خیلی نگران کننده پیش‌بینی می‌کند و می‌گوید که ۱۴.۳ میلیون تن در افغانستان با بحران جدی مصونیت غذایی روبه‌رو خواهند بود.​

سازمان ملل‌متحد انتظار دارد که نیمی از نیازمندان را تحت پوشش کمک‌هایش قرار دهد.

یک فامیل بی‌جا شده داخلی.

تدامیچی یاماموتو نمایندۀ ویژه سازمان ملل‌متحد برای افغانستان، در نشست (شانزدهم دسمبر) در شورای امنیت، گفت که جهت رسیدگی به نیازمندان در افغانستان به صدها میلیون دالر نیاز است.

او گفت:‌ "امیدواریم سال آینده برای ۷.۱ میلیون تن از شهروندان افغانستان رسیدگی کنیم. برای رسیدن به این هدف به ۷۳۳ میلیون دالر نیاز خواهیم داشت."

تهدیدها با افزایش جنگ و گسترش دامنۀ ناامنی‌ها، شمار زیادی را از خانه‌ها و مناطق‌شان آواره ساخته است.

عبدالغفار باشندۀ ولایت بادغیس است. او که اخیراً به شهر هرات بی‌جا شده به رادیو آزادی گفت نسبت نبود امکانات زندگی، به فروش فرزندش مجبور شده است: "دختر من دو ساله است. به ۱۵۰ هزار او را می‌فروشم. {خریدار} برایم ده ده هزار می‌دهد. مجبور استم دختر دیگرم را که یک ساله است، بفروشم زیرا فرزندان دیگرم گرسنه هستند."

ذکر الله هم به تازگی از ولسوالی اندخوی بی‌جا شده، او امداد رسانی و رسیدگی‌ها به نیازمندان را بسنده نمی‌داند: "مردم همه‌گی آواره شده‌اند. خانه، پوشاک و مواد غذایی ندارند. مشکلات زیاد است و بسیاری از مردمی که این‌جا در اطراف بسر می‌برند، شب‌ها را در مسجدها سپری می‌کنند."

حکومت افغانستان، امداد رسانی برای نیازمندان در افغانستان را پروسۀ ترکیبی می‌داند که در آن اداره‌های مختلف داخلی و بین‌المللی و سازمان‌های خیریه باید به صورت مشترک کار کنند.

نجیب آقا فهیم وزیر دولت در امور رسیدگی به رویدادهای طبیعی افغانستان، شام سه‌شنبه (۲۶ قوس) در صحبت با رادیو آزادی عواملی را برشمرد که روند امداد رسانی به نیازمندان را آسیب‌پذیر می‌سازد.

نجیب آقا فهیم وزیر دولت در امور رسیدگی به رویدادهای طبیعی افغانستان

او افزود:‌ "در این مورد هیچ شکی نیست که عامل اصلی جنگ است. در کنار جنگ و ناامنی، حوادث طبیعی عامل ایجاد این وضعیت شده. رشد نفوس در یک کشور فقیر، خودبخود پیچیدگی قضیه را بیشتر می‌سازد."

در کنار حکومت و سازمان ملل‌متحد، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هم از گسترش فقر در افغانستان نگران است.

شکرالله مشکور سخنگوی این کمیسیون شام سه‌شنبه در گفت‌وگو با رادیو آزادی، از جوانب درگیر جنگ خواست تا آتش‌بس کنند و به وضعیت بحرانی فعلی نقطۀ پایان بگذارند:‌‌ "در نتیجۀ جنگ‌های متداوم و متأسفانه اخیراً در نتیجۀ کشمکش‌های سیاسی، افغان‌ها این بار قربانی فقر مهلک و روز افزون شده‌اند. کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، از طرفین درگیر جنگ می‌خواهد تا هرچه زودتر به آتش‌بس بپیوندند تا در نتیجۀ صلح پایدار و عادلانه، حکومت آینده به پروژه‌های انکشافی توجه کند و به‌خاطر کنترول فقر، اقدام‌های جدی را روی دست گیرد."

سازمان ملل‌متحد می‌گوید که افغانستان برای رسیدگی به نیازهای بشری و توسعه اقتصادش متکی به کمک‌های خارجی خواهد ماند.

دو طفل مصاب به سوء تغذی حاد برای درمان در شفاخانه کندهار بستری شده‌اند. October 3, 2017

گزارش اخیر دفتر یوناما همچنان نشان می‌دهد که از میان ۳۴ ولایت افغانستان، باشنده‌های ۲۵ ولایت با سوء تغذیه شدید روبه‌رو اند و نیاز به کمک‌های فوری دارند.

اداره هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل‌متحد (اوچا) هم روز سه‌شنبه در یک اعلامیه گفت، افغانستان در حال حاضر با مرگبارترین بحران در سرتاسر زمین روبه‌رو است.

به‌گفته این اداره، ادامه جنگ‌ها و تهدیدها به غیر نظامیان به ویژه زنان و کودکان، باعث بی‌جا شدن بخش بزرگی از مردم شده و در نتیجه اقتصاد افغانستان را با بی‌ثباتی روبه‌رو کرده‌است.