- نیویارک تایمز
روزنامۀ نیویارک تایمز به حملۀ طالبان در نزدیکی پایگاه هوایی بگرام تمرکز کردهاست.
به نوشتۀ روزنامه، طالبان در حالی این حمله را انجام دادند که مشغول مذاکرات با امریکا در قطر استند.
در ادامه آمده که دو هفته پیش دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا از پایگاهی که نزدیکی آن روز چهارشنبه شاهد حملۀ طالبان بود، دیدن کرد.
نیویارک تایمز مینویسد، این حمله مصادف شد با پنجمین روز گفتوگوها میان زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان با طالبان که در نتیجه تردیدهایی در مورد صلح مطرح شدهاست.
به باور روزنامه، از یکسو گفتوگوها ادامه دارد و از جانب دیگر حمله صورت میگیرد، از این رو شاید شاخۀ نظامی و بخش سیاسی گروه طالبان روی پایان دادن جنگ ۱۸ ساله افغانستان با هم موافقت ندارند.
- نیوزویک
مجلۀ نیوزویک هم نوشته که با ادامۀ مذاکرات در قطر، کلینیک صحی در نزدیکی میدان هوایی بگرام هدف حمله قرار گرفت.
مجله به نقل از مقامهای امریکایی که نامهای شان گرفته نشده، مینویسد طالبان از دیوارهای کلینیک به داخل آن رخنه کردند.
در ادامه آمده که رویداد چهارشنبه، تازهترین حملۀ طالبان در نزدیکی میدان هوایی بگرام است.
در ماه اپریل امسال نیز این پایگاه هوایی هدف حمله توسط موتر مملو از مواد منفجره قرار گرفت که در نتیجه سه سرباز امریکایی کشته شدند.
نیوزویک به این پرداخته که حملۀ چهارشنبه در جریان گفتوگوهای امریکا و طالبان در قطر صورت گرفت. گفتوگوهای که به باور مجله برای سه ماه متوقف شده بود و تا حالا هیچ پیشرفتی در آن ملاحظه نمیشود.
- ری اکشن
نشریۀ ری اکشن چاپ لندن در مورد فرصتهای اقتصادی افغانستان مطلبی را نشر کردهاست. به نوشته نشریه، افغانستان به یک مرکز اقتصادی مرفه مبدل شده میتواند.
در ادامه آمده که طالبان از تقریباً سه دهه به اینسو در برابر حکومتهای افغانستان جنگیده اند و پس از حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی تا حالا در برابر امریکا مشغول جنگ بودهاند.
نشریۀ ری اکشن به گزارش روزنامۀ واشنگتن پُست اشاره میکند که ادعا کرده، مقامهای امریکایی پیش از این آگاه بودند که در جنگ برنده نمیشوند، ولی باز هم به آن ادامه دادهاند.
در این جنگ، بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ سرباز امریکایی و اضافه از ۴۳ هزار نیروی افغان کشته شدهاند.
با توجه به همه جنگها، در مطلب یادآوری شده که با توجه به تاریخها، پس از هر جنگ باید اقتصاد تقویت شود و برای ایجاد زمینههای کاری، بازسازی صورت گیرد.
نویسنده به این باور است که برای بازسازی پایدار افغانستان، استفاده مؤثر از منابع طبیعی اینکشور ضروری است.
در ادامه آمده که در افغانستان، حدود ۴۰ درصد زمینههای کاری در بخش زراعت وجود دارد و برای برقراری صلح خیلی نیاز است تا به توسعه روستاها توجه شود.
نشریۀ ری اکشن در ادامه نوشته که صادرات تولیدات افغانستان، بخش مهمی خواهد بود تا اقتصاد روستایی را رشد دهد.
به گونۀ مثال از انجیر، زعفران و جلغوزۀ افغانستان یادآوری شده که عواید زیادی آورده میتواند.
از سنگها و نگینهای با ارزش هم یاد شده که هممانند زمرد، صادرات آن در سال ۲۰۱۸ میلادی، صدها میلیون دالر عاید داشت.
در مطلب نشریۀ ری اکشن از فروش یک پارچۀ زمرد افغانستان به ارزش دو نیم میلیون دالر هم یادآوری شدهاست. این پارچه، در سال ۲۰۱۵ میلادی، در مزایدۀ در کریستی پاریس به فروش رسیده بود.