هیئت امریکایی برای گفتگو با حکومت ترکیه وارد انقره شد

مایک پنس معاون رئیس جمهور امریکا و مایک پومپئو، وزیر امور خارجۀ ایالات متحده، در سفارت ایالات متحده در انقرۀ ترکیه، ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹

هیئت امریکایی برای گفتگو با رئیس جمهور ترکیه در مورد آتش‌بس در شمال سوریه، امروز به ترکیه رسید.

در رأس این هیئت، مایک پنس معاون رئیس جمهور امریکا قرار دارد و وزیر خارجۀ این کشور نیز در آن شامل است.

این در حالی‌ست که انگلا مرکل صدراعظم جرمنی دیروز بار دیگر از ترکیه خواسته است، تهاجم جاری در شمال سوریه را متوقف سازد.

حملۀ تهاجمی ترکیه بر شمال سوریه که امروز وارد نهمین روز آن شد، باعث تنش‌ها بین واشنگتن و انقره شده است.

هیئت عالی‌رتبۀ امریکایی که در رأس آن معاون رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا قرار دارد و وزیر خارجۀ این کشور نیز در ترکیب آن شامل است، دیروز (هفدهم اکتوبر) به شهر انقره پایتخت ترکیه رسید.

قرار است مایک پنس معاون رئیس جمهور و مایک پومپیو وزیر خارجه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفتگو کنند. مایک پومپیو امروز در داخل طیارۀ حامل‌اش به خبرنگاران گفت"ماموریت ما این‌است تا دیده شود که آیا می‌توان به آتش‌بس در شمال سوریه دست یافت و آن‌را تامین کرد."

این در حالی‌است که دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده از تصمیم اخیرش در مورد خروج نیروهای امریکایی از شمال سوریه که تهاجم ترکیه بعد از آن صورت گرفت، دفاع کرده است.

دونالد ترمپ در (شانزدهم اکتوبر) در یک نشست مشترک خبری با سیرجو ماتریلا همتای ایتالیایی‌اش در قصر سفید هوشدار داد، در صورت ناکامی مذاکرات بین واشنگتن و انقره، ترکیه با تحریم‌های شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.

ترمپ پیش از این نیز بر وضع‌کردن تحریم‌ها بر ترکیه تأکید کرده بود.

دونالد ترمپ در دیدارش با همتای ایتالیایی‌اش گفت: "در این منازعه روسیه با ترکیه و سوریه کمک می‌کند و دمشق نیز با جنگجویان کرد مشکل ندارد."

او افزود: "احتمال دارد ترکیه و سوریه با هم بجنگند. سوریه دوست کردهاست. کردها خیلی مصون اند، علاوتاً آنها می‌دانند، چگونه بجنگند. به‌هرحال کردها فرشته نیستند، اما با ما همراه بودند، آنها فرشته نیستند."

به گفتۀ رئیس جمهور ترمپ، وی معتقد است، گفتگوهای هیئت امریکایی با انقره موفقیت آمیز خواهد بود. دونالد ترمپ همچنان گفت، در صورتیکه گفتگوها با مقامات ترکیه ناکام شود، تحریم‌های بیشتر را بر آن کشور وضع می کند که عواقب آن بر اقتصاد ترکیه ناگوار خواهد بود.

دیروز(شانزدهم اکتوبر) نامۀ افشا شد که آن را در هفتۀ گذشته دونالد ترمپ به همتای ترکی‌اش ارسال نموده و در آن آقای اردوغان تهدید و ریشخند شده است.

تا هنوز ترکیه در مورد این نامه عکس‌العمل رسمی نشان نداده است، اما شبکۀ خبری بی بی سی از قول یک مقام ترکی که از افشای نامش خودداری شده گفته است، رجب طیب اردوغان این نامه را دریافت نموده، کاملاً آن را رد کرده و به سبد کاغذ‌ها، انداخته است.

این در حالی‌است که انگیلا مرکل صدراعظم جرمنی امروز بار دیگر از ترکیه خواسته است، تهاجم جاری در شمال سوریه را متوقف سازد. خانم مرکل به پارلمان جرمنی گفت: "این عملیات روسیه و ایران را در منطقه تقویت می‌بخشد، چیزیکه به گفتۀ انگیلا مرکل عواقب آن امروز قابل تخمین نیست.

صدراعظم جرمنی همچنان گفت، این عملیات باعث فرار ده‌ها هزار تن به شمول هزاران کودک می‌شود که خانم مرکل آنرا "یک بحران بشری با عواقب بزرگ جیوپولیتیک" خوانده است.

ترکیه تهاجم نظامی بر شمال سوریه را نهم اکتوبر آغاز کرد که تا امروز ادامه دارد. ترکیه این تهاجم را بر ضد جنگجویان کرد و گروه دولت اسلامی(داعش)، "مبارزه با تروریزم" و ایجاد یک منطقه امن برای پناهجویان سوریایی خوانده است.

اردوغان آغاز عملیات نظامی کشورش را به سوریه اعلام کرد

طیاره‌های نظامی ترکیه مواضع جنگجویان کرد را بمباران کردند

حملات ترکیه به سوریه، موجی از نگرانی‌‌ها را به همراه داشته است

ترکیه به کردهای سوریه که در جنگ بر ضد جنگجویان دولت اسلامی(داعش) متحد امریکا بوده اند، به حیث تروریستان می‌نگرد.