بانک مرکزی خون در حال حاضر۱۲۳۰ واحد خون ذخیره دارد، اما شهروندان افغان از فعالیت و پاسخگویی این بانک به افرادی که به خون نیاز دارند نا راضی هستند.
احمد الله حبیبی و سهیل باشندگان شهر کابل میگویند چند روز میشود که نتوانسته اند برای بیماران نیازمند خود خون پیدا کنند.
احمدالله حبیبی: "سه روز میشود که برای دریافت خون میگردم، اما دریافت نشده است. به بانک مرکزی خون هم رفتم. به من گفت که خون است، اما خونی که شما نیاز دارید، موجود نیست. من نمیدانم چه کار کنم؟ از ادارات مربوط میخواهم که به مشکل مردم رسیدگی کنند."
سهیل: "ما به خون نیاز داشتیم و از جلالآباد آمده بودیم. اما در اینجا به ما گفتند خونی که شما نیاز دارید، نزد ما وجود ندارد. افرادی که با ما آمده بودند، متأثر شدند. بالاخره، کسی را پیدا کردیم و به بیمار ما خون داد."
این تنها احمدالله حبیبی و سهیل نیستند که از عدم دسترسی به خون شکایت دارند، بلکه افراد زیادی هستند که شکایتهای مشابه دارند.
در همین حال عنایت الله هاشمی، رئیس بانک مرکزی خون نیز تأیید میکند که چنین مشکلی وجود دارد، اما میگوید که برای رفع این مشکل برنامههایی روی دست است.
او گفت: "بانک مرکزی خون افغانستان سال گذشته در تمام مناطق این کشور ۳۰۰ کمپاین جمعآوری خون را راه اندازی کرد. فرهنگ خوندهی در کشور ما بسیار کمرنگ است. ما تلاش میکنیم تا این فرهنگ عام شود. بانک مرکزی خون تلاش میکند تا به این مشکل راه حل دریابد."
آقای هاشمی همچنین میگوید که مشکل نگهداری خون حالا برطرف شده و بانک مرکزی خون میتواند که حتی تا صد روز خون را نگهداری کند.
از سوی هم مردم عادی تأکید میکنند که فرهنگ اهدای خون داوطلبانه باید عام شود و در این زمینه برنامههای آگاهی عامه بیشتر اجرا شود: "فرهنگ خون دهی باید در کشور ما عام شود. چون در کشور ما جنگ است و در جنگ به خون بیشتر نیاز است. پس باید فرهنگ خون دهی عام شود."
این در حالی است که مردم بخصوص جوانان در رسانههای اجتماعی بهویژه در فیسبوک همواره از مردم خواستهاند که برای نیازمندان بگونه داوطلبانه خون بدهند.
بانک مرکزی خون افغانستان میگوید که در حال حاضر در شفاخانههای تمام ولایتها بانکهای خون وجود دارد و روزانه صدها فرد نیازمند خون به آن مراجعه میکنند.