پنجمین مرکز توزیع تذکرههای برقی در شهر چند میلیونی کابل گشایش یافت تا به صفهای طولانی متقاضیان برای گرفتن تذکره پاسخ دهد.
متقاضیان در یکی از این مراکز میگویند در صورت داشتن پول و یا هم واسطه گرفتن تذکره الکترونیکی آسان است، در غیر آن باید چندین روز سرگردانی را تحمل کرد.
آمنه یکی از این افراد میگوید که یک هفته به دنبال تذکره الکترونیکی سرگردان بوده است: " من یک هفته است میآیم. ولایت کابل رفتم. سرای شمالی رفتم. ۲۰ – ۲۰ افغانی کرایه میدهم. از کجا کنم؟ زمانیکه داخل دفتر شوی، از یک دفتر به دفتر دیگر روانت میکنند. کسی حرفت را گوش نمیکند. صبح میآیم، چهار عصر خانه میرویم. این قدر سرگردانی؟"
مجتبی هم مشکل مشابه دارد. او میگوید برای حل مشکلات مردم باید مسئولان بررسی کاملی از روند توزیع تذکره الکترونیکی داشته باشند تا مردم در زمان کم بدون مشکل تذکره گرفته بتوانند.
او افزود: "از چند روز به این سو سرگردان هستم. امروز هم آمدهام، اما تا حالا کارم اجرا نشده است. زمانی که داخل مرکز هم برویم، از یک شعبه به شعبه دیگر روان میکنند. به بهانههای مختلف کار تذکره را اجرا نمیکنند."
بر اساس معلومات ادارۀ ملی احصائیه و معلومات، در حال حاضر هفت مرکز توزیع تذکره الکترونیکی در کشور فعال اند. ۵ مرکز کابل و دو مرکز دیگر در ولایتهای هرات و ننگرهار.
روند توزیع تذکرۀ الکترونیکی با لغو قانون تصویب شده از سوی شورای ملی و با یک فرمان تقنینی رئیس جمهور، در ۱۳ ثور سال ۱۳۹۷ آغاز شد و اولین تذکره را محمداشرف غنی رئیس جمهوری کشور گرفت.
همزمان با آغاز این روند، ریاست اجرائیه و شماری از احزاب و جریانهای سیاسی با این امر مخالفت کردند. آنان با درج واژۀ افغان در تذکره الکترونیکی اختلاف دیدگاه داشتند.
در عین حال احمد جاوید رسولی رئیس عموی ادارۀ ملی احصائیه و معلومات مشکلات در روند توزیع تذکرههای الکترونیکی را میپذیرد، اما میگوید برای حل این مشکلات اقداماتی روی دست گرفته شده است.
او گفت: "بعد از این برای اخذ تذکره الکترونیکی دو نفر تصدیقکننده نیاز نیست. زمانی که فرد مراجعه میکند، با تذکره ورقیاش تثبیت هویت صورت میگیرد. برایش تذکره توزیع میشود. در قدم دوم زمانی که هموطنان ما مراجعه میکنند، به مراکز ما در همان روز معلومات بیومتریکشان را جمعآوری میشود. یک روز دیگر برای گرفتن تذکره خواسته میشود که در کمترین زمان تذکره اخذ نماید."
آقای رسولی همچنان گفت تا کنون ۲۸۶۷۱۱ تذکره الکترونیکی به شهروندان کشور توزیع شده است.
بر بنیاد گفتههای ادارۀ ملی احصائیۀ افغانستان، کار برای ایجاد مراکز توزیع تذکره الکترونیکی در ولایات کندهار، بامیان، بلخ و پکتیا آغاز شده و در آیندۀ نزدیک این مراکز باز خواهند شد.