دیپلومات: آیا امریکا و روسیه راه و هدف مشترک را در افغانستان دنبال می‌کنند؟

آرشیف، شماری از روزنامه های چاپ امریکا

  • دیپلومات

نشریه دیپلومات به دیدگاه امریکا و روسیه در باره افغانستان تمرکز کرده‌است.

نشریه می‌پرسد که آیا این دو قدرت جهان، راه و هدف مشترک را در افغانستان دنبال می‌کنند؟

در پاسخ آمده‌است، ایالات متحده و روسیه روی افغانستان با هم اختلاف دارند زیرا مسکو به کمک‌های نظامی به گروه طالبان متهم شده و کرملین با میزبانی از طالبان و سیاسیون افغان، حکومت رئیس جمهور اشرف غنی را به حاشیه رانده است.

اما به نوشته دیپلومات، گفتگو های یازدهم و دوازدهم جولای میان زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با دیپلومات های روسی در پیکینگ، پیشرفت های قابل توجه داشته است.

در ادامه آمده که چین و روسیه با ایالات متحده روی برنامه خروج نیروها از افغانستان گفتگو کرده‌اند، آن‌هم در صورتی که طالبان به هیچ گروه تروریستی پناه ندهند.

به نوشته نشریه، روسیه انتظار دارد هر توافق با طالبان به خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان بی‌انجامد.

قرار است دور تازه گفتگو ها میان امریکا، روسیه و چین در مورد افغانستان در اواخر ماه جولای در مسکو برگزار شود.

به نوشته نشریه دیپلومات، تا هنوز واضح نیست که ایالات متحده و روسیه به یک تفاهم روی خروج نیروها از افغانستان دست یابند.

در اخیر مطلب آمده‌است، برخی موانع روی دیدگاه امریکا و روسیه در باره ثبات افغانستان وجود دارد و تا هنگامی باقی خواهد ماند که واشنگتن و مسکو به یک توافق پذیرفته شده از سوی دو جانب در مورد خروج نیرو ها از افغانستان دست می‌یابند.

  • دی نشنل

عمران خان در حالی روانه واشنگتن است که ایالات متحده می‌خواهد در تلاش‌های صلح افغانستان، پیشرفت داشته باشد.

روزنامه دی نشنل با همین عنوان مطلبی را نشر کرده و به بررسی سفر صدراعظم پاکستان به امریکا پرداخته است.

به نوشته روزنامه، امریکا در جریان این سفر عمران خان تلاش خواهد کرد تا بن‌بست در پروسه صلح افغانستان در هم شکند و بر پاکستان فشار وارد شود تا طالبان را برای گفتگو های صلح با حکومت افغانستان مجبور سازد.

در ادامه آمده‌است، شماری از آگاهان و برخی از ماموران ارشد می‌گویند، جلب همکاری پاکستان در پروسه صلح افغانستان از سوی قصر سفید، در صدر آجندای نخستین گفتگوی رئیس جمهور دونالد ترمپ با عمران خان قرار دارد.

در این سفر، جنرال قمر جاوید باجوه لوی درستیز اردوی پاکستان صدراعظم کشورش را همراهی می‌کند.

شماری از آگاهان در افغانستان و پاکستان به این باور اند که برای پایان یافتن جنگ افغانستان، جنرال باجوه نقش مهمی را ایفا کرده می‌تواند.

روزنامه دی نشنل با اشاره به همین موضوع نوشته است، سفر مشترک عمران خان با باجوه، این فرصت را برای امریکایی‌ها فراهم می‌کند که با طراح اصلی پالیسی پاکستان در قبال افغانستان، رو در رو گفتگو کنند.

دگر جنرال فیض حمید رئیس ISI یعنی استخبارات نظامی پاکستان هم در سفر با صدراعظم عمران خان به امریکا می‌رود.

روزنامه دی نشنل در این‌جا نوشته که مقام‌های پاکستانی برای امریکایی‌ها خواهند گفت که تا حد امکان تلاش خواهند کرد اما نفوذ شان بر گروه طالبان محدود است زیرا این گروه تماماً در افغانستان حضور دارد.

پاکستان در گذشته هم اظهارات مشابه در مورد طالبان داشته است.

انتظار می‌رود صدراعظم عمران خان دو ساعت را در قصر سفید سپری کند و سپس برای سخنرانی، در یک انستیتوت تحقیقاتی امریکا حضور یابد.