رئیس اجرائیه حکومت وحدت ملی افغانستان میگوید، با پروسه صلح باید مسئولانه برخورد شود.
عبدالله عبدالله که روز پنجشنبه «۲۷ سرطان ۱۳۹۸» در یک نشست در باره صلح در کابل سخنرانی میکرد گفت، اگر در داخل افغانستان یک نظر واحد در باره صلح موجود نباشد نباید بار ملامتی را به دوش دیگران انداخت.
آقای عبدالله افزود: "اگر ما نتوانیم که در داخل افغانستان آنهای که در مسئله صلح ۹۹ درصد یکسان فکر میکنند صدای خود را به صدای واحد تبدیل کنیم، باز حق نداریم که دیگران را در این باره ملامت کنیم، به راستی که همینگونه است، اگر آنها از ما بخواهند که بیایید گفتگو کنیم، هیئت ما که به ۴۰۰ نفر هم برسد باز هم با هم جور نمیاییم."
آقای عبدالله گفت، از فرصت به میان آمده صلح باید استفاده صورت گیرد.
وی همچنان از طالبان خواست که اگر صلح میخواهند، باید آتشبس سرتاسری کنند.
آقای عبدالله این سخنان را در حالی مطرح میکند که نزدیک به یک هفته قبل دور هفتم گفتگو ها میان طالبان و امریکا در شهر دوحه قطر به پایان رسید و قرار است در هفتههای آینده نشست بینالافغانی نیز در این شهر برگزار شود.
حکومت افغانستان ابراز امیدواری کردهاست که در چند هفته آینده میان حکومت و طالبان گفتگو های مستقیم آغاز شوند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به تازهگی در مصاحبۀ با شبکه «تی، آر، تی» ترکیه در دو مرحله بالای توافقات صلح تأکید کرد.
وی گفت، امیدوار است که توافق ابتدایی تا پیش از انتخابات یعنی تا اول سپتمبر صورت گیرد.
بهگفته وی، پس از آن در نتیجه مذاکره میان حکومت و طالبان یک توافق جامع به میان میاید و به آن عمل میشود.
در همین حال سیما سمر رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر میگوید، اگر در صلح حقوق تمام اتباع تأمین نشود، صلح سرتاسری و همه شمول ناممکن خواهد بود.
خانم سمر که روز پنجشنبه در یک نشست در کابل صحبت میکرد گفت، از صلح عادلانه باید در افغانستان حمایت صورت گیرد.
به وجود نیامدن اجماع در داخل افغانستان میان برخی جریانهای سیاسی، سیاستگران و نهاد های مدنی چیزی است که به باور برخی کارشناسان سیاسی مشکلاتی را در برابر صلح به میان آورده است.
سید داوود یکی از این کارشناسان به رادیو آزادی گفت، موجودیت برخی مشکلات میان سران حکومت سبب شده تا در داخل کشور اجماع ملی به میان نیاید.
آقای داوود میافزاید: "متأسفانه سران حکومت وحدت ملی در این ده ماه گذشته نتوانسته اند تا برای صلح یک تیم مذاکراتی تشکیل دهند، چیزی که داکتر عبدالله به آن اشاره کرده چیزی است که مردم نیز آن را مطرح میکنند، برای من جالب این است که بالاخره این اجماع را کی به میان میآورد؟ چون سران حکومت همینها اند، همینها باید این کار را کنند."
آقای داوود از حکومت میخواهد تا تیم مذاکره کننده را از میان مردم بسازد تا برای جانب مقابل نیز قابل قبول باشد.