افزایش علاقمندی جوانان به شندیدن کتاب‌های صوتی در کابل

علاقمندی جوانان افغان به شندیدن کتاب‌های صوتی در این اواخر بیشتر شده است.

شماری از این جوانان امروز شنبه ۱۵ سرطان در صحبت با رادیو آزادی گفتند، آنان اکثر کتاب‌های رمان، شعر و برخی کتاب‌های معلوماتی را از طریق سی دی و یا هم انترنت می‌شنوند.

ساحل یکی از این جوانان است. وی می‌گوید که حین رانندگی و یا ورزش اکثراً داستان و یا اشعار را از طریق انترنت و یا سی دی می‌شنود.

وی افزود: "اولین نمونه را که من گوش دادم به این فکر افتادم که ما وقت اضافی داریم مثلاً زمانیکه طرف خانه می‌رویم، ورزش می‌کنیم و یا هم مسافرت می‌کنیم باید کتاب های صوتی را گوش کنیم و خود را سرگرم سازیم و از زمانی‌که من کتاب‌های صوتی را گوش می‌کنم اطلاعات ام خیلی زیاد شده و نوع داستان نویسی و ارائه داستان را بسیار خوب آموخته‌ام."

ساحل می‌گوید از سه سال بدین‌سو کتاب‌های صوتی را گوش می‌کند و اعضای خانواده اش را نیز تشویق می‌کند تا در اوقات بیکاری به این کتاب‌ها گوش دهند.

علاوه بر ساحل، شماری از متعلمین مکاتب نیز علاقمند گوش دادن به مطالب آموزشی هستند.

حمیدالله که متعلم صنف دوازده یکی از مکاتب شهر کابل است می‌گوید، از یکسال بدین سو روز یک ساعت کتاب‌های آموزشی را گوش می‌کند.

وی گفت: "زمانی‌که بیکار می‌باشم از طریق سی دی کتاب‌های صوتی را گوش می‌کنم و گوش دادن به مطالب آموزشی سطح دانش مرا بلند برده‌است."

حمیدالله از همسن هایش نیز می‌خواهد که وقت خود را ضایع نکرده و از کتاب‌های صوتی آموزشی استفاده مؤثر نمایند.

این جوانان می‌گویند، اکثراً سی دی های صوتی این کتاب‌ها را از فروشگاه‌های نرم افزار بدست می‌آورند و یا هم از طریق انترنت گوش می‌کنند.

رحمان مسئول فروشگاه گروه نرم افزار "نارنج سافت ویر" در صحبت با رادیو آزادی گفت که اکثراً سی دی های کتاب‌های صوتی را از ایران می‌آورند.

وی می‌گوید: "در اینجا سی دی های متفاوت است داستان، شعر، انجنیری، گرافیکی، درسی، آموزش اطفال، من هشت سال است که این فروشگاه را دارم اما در یکی دو سال اخیر تعداد مراجعین کتاب‌های صوتی بیشتر شده‌است."

رحمان می‌گوید، بیشتر مراجعینش را متعلمین مکاتب و جوانان تشکیل می‌دهد.

در عین حال ذبیح مهدی رئیس بنیاد "گهواره کتاب" می‌گوید، آنان کتاب‌های صوتی تولید کرده و از طریق ویب سایت شان به نشر می‌رسانند.

خواستیم در این مورد نظر وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان را نیز داشته باشیم اما تلاش‌های ما بی نتیجه ماند.