ولسی جرگۀ افغانستان یک رأی مورد منازعه را باطل کرده و اعلان نمود که فردا دور دوم انتخابات میان نامزدان جدید برگزار خواهد شد.
پس از کشمکشهای نزدیک به چهل روز در ولسی جرگه، نمایندهگان سر انجام به اختلاف بر سر یک رای مورد منازعه پایان دادند.
در نشست روز دو شنبه مجلس نمایندهگان، در باره یک رای میر رحمان رحمانی که از طرف برخی اعضا، باطل خوانده شده بود، رایگیری صورت گرفت و سر انجام نمایندهگان به ابطال این رای، رای دادند.
از میان ۲۲۹ نماینده ۱۲۰ تن به رد این رای، رای دادند و همچنان ۹۰ تن دیگر به تأیید رای یاد شده، رای به صندوق ریختند.
از میان ۲۲۹ نماینده ۱۲۰ تن به رد این رای، رای دادند و همچنان ۹۰ تن دیگر به تأیید رای یاد شده، رای به صندوق ریختند.
همچنان در این رای دهی، ۳ رای سفید و ۱۶ رای باطل نیز استعمال شد.
محمد عالم ساعی مدیر موقت مجلس پس از پایان این رای گیری گفت: "مطابق ماده هشتم اصول وظایف داخلی هیچکس برنده دور اول نیست، پس در مطابقت با اصول وظایف داخلی ما و شما فردا بخیر به طرف انتخابات دور دوم میرویم."
همچنان پس از این رایگیری، ملک قیس نور آغا تا تعیین رئیس جدید ولسی جرگه به عنوان رئیس مؤقت تعیین شد.
رایگیری بر سر رای مورد منازعه پس از آن صورت گرفت که یک گروه ۷۵ نفری اعضای ولسی جرگه به دنبال رای زنیهای چندین ساعته شان، پیشنهاد کردند تا در باره این رای صندوق گذاشته شود و همچنان محمد عالم ساعی و خدا داد عرفانی این روند را مدیریت کنند.
این پیشنهاد از سوی اکثریت اعضای حاضر تأیید شد و سر انجام به اختلافها، پایان داده شد.
میر رحمان رحمانی و کمال ناصر اصولی در انتخابات نوبت اول با هم رقابت کردند که در دور دوم آن آقای رحمانی ۱۲۳ رای به دست آورد.
رای یک صد و بیست چهارم به دلیل اینکه در آن یک نقطه اضافی گذاشته شده بود مورد منازعه بود.
اختلافها میان طرفداران رحمانی و اصولی پیش از این حد اقل دو بار به برخوردهای فزیکی انجامیدهاست.
Your browser doesn’t support HTML5
حالا که قرار است فردا میان نامزدان جدید، انتخابات برگزار شود گمانه زنیهای وجود دارند که کم و زیاد ده تن بر سر کرسی ریاست ولسی جرگه، کاندیدا خواهند بود.
تا حال تنها فاطمه عزیز نماینده مردم کندز در ولسی جرگه اعلام کرده که فردا بر سر کرسی ریاست ولسی جرگه با مردان رقابت خواهد کرد.
او افزود: "در کنار برادران که کاندیدا هستند میخواهم یک خانم هم باشد، من خودم ایستاد خواهم شد و کاندیدا خواهم نمود، دیده شود که آیا نمایندهگان به یک خانم هم اعتماد میکنند یا نه."
بر اساس اصول وظایف داخلی ولسی جرگه، اگر در انتخابات فردا کسی نتواند پنجاه درصد بر علاوه یک رای را به دست بیآورد، انتخابات به دور دوم خواهد رفت.
اگر در دور دوم نوبت دوم هم کسی نتوانست رای مورد نیاز را به دست بیاورد، انتخابات به نوبت سوم میرود.
هر گاه در نوبت سوم هم کسی نتواند موفق شود، انتخابات میان کسانی برگزار میشود که فیصدی بلند آرا را در نوبتهای قبلی به دست آوردهاند.
در دور چهارم هم اگر از میان این دو کاندیدا کسی نتواند آرای اکثریت حاضر را به دست بیاورد، نامزدی که بیشترین آرا را به دست آوردهاست به رای گیری علنی جهت رد و یا تایید گذاشته خواهد شد.