خبرنگاران، دارالانشای ولسی جرگه را به سانسور متهم کردند

خبرنگاران در میدیا پول ولسی جرگه

شماری از خبرنگاران، دارالانشای ولسی جرگه افغانستان را به سانسور در پوشش خبری بحث‌های داخل تالار این جرگه متهم می‌کنند.

نزدیک به ده روز می‌شود خبرنگارانی که برای پوشش نشست‌های ولسی جرگه می‌روند نمی‌توانند به بحث‌های نماینده‌گان مجلس در داخل تالار دسترسی پیدا کنند.

مؤظفین امنیتی ولسی جرگه در این مدت مانع رفتن خبرنگاران به مرکز رسانه‌های ولسی جرگه «میدیا پول» شده‌اند.

خبرنگاران در بیرون تالار و میدیا پول ولسی جرگه حضور دارند و منتظر اند تا نماینده‌گان مردم به سوال‌های انفرادی جواب دهند.

ذبیح الله ظاهر خبرنگار تلویزیون خصوصی شمشاد در کابل که هشت روز می‌شود موفق نشده بحث‌های داخل تالار را پوشش دهد می‌گوید، دارالانشای ولسی جرگه با ممانعت پوشش بحث‌های داخل تالار، خبرنگاران را سانسور می‌کند:

"روز دهم است که میاییم ولی به دروازه دورتر از تالار در دهلیز قرار داریم و برای ما اجازه نمی‌دهند تا تالار را پوشش دهیم، در اینجا به بحث‌های داخل تالار دسترسی نداریم تا مردم را با خبر بسازیم که در تالار چی می‌گذرد، تنها و تنها در اینجا منتظر هستیم تا یک وکیل بیاید و از بحث های داخل تالار مطابق میل خود به ما بگوید."

همچنان در این مدت تلویزیون ولسی جرگه از داخل تالار این جرگه نشرات مستقیم ندارد، در حالی که پیش از این هر نشست تالار را به گونه زنده پخش می‌‌کرد.

خبرنگار رادیو آزادی در ولسی جرگه در این باره با عبدالقادر زازی وطندوست رئیس دارلانشای ولسی جرگه تماس گرفت و پس از آن یک نماینده دارالانشا خبرنگاران را به بخش رسانه‌های جرگه رهنمایی کرد.

اما در بخش رسانه ها «میدیا پول» نیز خبرنگاران به بحث‌های داخل تالار دسترسی پیدا نکردند.

میدیا پول ولسی جرگه افغانستان

رئیس دارالانشای مجلس نماینده‌گان نیز هرچند با خبرنگار رادیو آزادی از نزدیک دید اما به دلیل آنچه مصروفیت با نماینده‌گان مجلس خواند، مصاحبه نکرد.

ده روز پیش، پس از برگزاری انتخابات برای گزینش رئیس مجلس نماینده‌گان، نماینده‌گان وارد اختلاف بر سر تعیین رئیس شان شدند و تا حال بن بست میان شان ادامه دارد.

برخی وکلای ولسی جرگه می‌گویند، رسانه‌ها باید به بحث‌های داخل تالار که در این روزها جریان دارد، دسترسی پیدا کنند.

فاطمه عزیز نماینده مردم کندز در ولسی جرگه:

"اگر چنین وضعیت به دور از حضور مطبوعات دوام کند من فکر می‌کنم که جلسات بیشتر از این به بن بست خواهد رفت، اگر مطبوعات حضور داشته باشند یک تعداد وکلا امکان دارد از ابراز برخی مسایل که در غیاب مطبوعات مطرح می‌کنند خود داری خواهند کرد و مسایل زودتر حل خواهند شد."

این که امروز در داخل تالار چه گذشت، مانند روزهای قبل نتوانستیم به بحث‌های تالار دسترسی پیدا کنیم.

این سوال را با عبدالقیوم سجادی عضو ولسی جرگه در بیرون تالار مطرح کردم:

"طی چند روز گذشته و امروز هم مجلس در یک بلا تکلیفی کامل به سر می برد، نماینده‌گان مردم فقط میایند روی چوکی‌ها می‌نشینند و هیچ‌گونه مضمون و اجندای وجود ندارد و حتا مجلس رسماً افتتاح نمی‌شود."

تنش در ولسی جرگه، حکومت را نیز نگران کرده‌است.

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه روز دوشنبه در آغاز نشست شورای وزیران گفت، روند انتخاب تعیین هیئت اداری در ولسی جرگه به چالش کشانده شده‌است.

عبدالله گفت، اگر جای قانون، مقررات و حق مردم را زور گویی بگیرد هیچ نتیجه مثبت برای مردم و کشور نخواهد داشت.

گزارش: نصرت پارسا